Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Falun tappar spelare till norska Elitserien

ANNONS

Dubbel SM-guldmedaljör har skrivit på för Norska Greåker.

23-åriga Kevin Landgren kom till IBF Falun för fem år sedan där han snabbt blev en drivande spelare i klubbens JAS-lag och Herr1an-lag. Efter två starka säsonger i Faluns akademi så flyttades han upp till SSL-laget säsongen 20/21. Den säsongen spelade han 20 matcher i grundserien och stod för 5+3 samt 11 slutspelsmatcher och tre nya poäng.

Säsongen efter blev det bara 10 matcher i grundserien och sju i slutspelet och bara en poäng totalt. Den mesta tiden spelade Landgren i Herr1an-laget som gick upp till Allsvenskan samtidigt som Landgren spelade slutspel. Den nyss avslutade säsongen så spelade Landgren inget i SSL-laget utan han spelade 17 matcher i Allsvenskan där han stod för 18+12. Totalt blev det 30 matcher i SSL och 2 SM-guld för Kevin Landgren som nu är klar för norska Greåker.

– Med Kevin får vi en blixtsnabb, produktiv offensiv spelare. Att han dessutom är en lättsam typ som kommer att passa bra in i laget är också viktigt, säger Greåkers tränare Tommy Kvisvik till Sarpsborg Arbeiderblad.

Nykomlingarna Falun stod för en bra säsong i Allsvenskan Norra där de slutade på en åttonde plats med sex poäng ner till nedflyttningsstrecket. Men till kommande säsong blir det tufft för Falun i Allsvenskan då de tappat sina tre bästa poängplockare de senaste veckorna. Kim Varga(40p) är klar för Linköping, Linus Sjögren(35p) är klar för Visby och Kevin Landgren(30p) är klar för Greåker. Trion stod för 105 poäng av Faluns totalt 250 poäng förra säsongen. 


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


 

 

  

Matchrapporter: Målfest för IBF Falun U hemma mot Jönköping IBF Falun U föll mot RIG Umeå på hemmaplan IBF Falun U vann enkelt hemma mot Farsta IBF Falun U vann enkelt hemma mot Växjö Utv Delad pott för IBF Falun U och Linköping FBC

Den här artikeln handlar om: