#ib24silly
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Sandra Hawerman lämnar Warberg – klar för Thorengruppen

ANNONS

Stjärnan ansluter till Thorengruppen mitt under nästa säsong.

De regerande svenska mästarna Thorengruppen har gjort klart med Sandra Hawerman från Warberg. Den landslagsmeriterade forwarden förlänger i samma veva kontraktet med Warberg fram till årsskiftet – därefter börjar hennes nya avtal med Thorengruppen att gälla.

Anledningen till upplägget – som Warberg beskriver som ”smått unikt” på sin hemsida – är att Hawerman ska slutföra sina studier.

Sandra Hawerman, vars moderklubb är Lerum, har gjort fem säsonger och 154 poäng för Warberg. På meritlistan finns också en landskamp för det svenska A-landslaget.

– Vi är glada att Sandra kan vara med oss första halvan av säsongen då vi får behålla en spelare som varit viktig för klubben över tid, säger Warbergs manager Andreas Burman till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Sandra har själv uttryckt ett starkt önskemål om att få spela slutspel och ha chans på att vinna SM-guld, och när hon nu får en sådan möjlighet är det såklart svårt för en spelare att säga nej till det. Ser vi till helheten och Sandras önskemål i synnerhet så tycker jag att detta blev en bra lösning till slut. Vi står oss starka på den positionen med Emma Thorsson och Hilma Ahnlund så det öppnar upp möjligheter för dem att växa ytterligare.

Sandra Hawerman Foto: Magnus C Lydahl

Sandra Hawermans egna ord om övergången:

– Jag ser fram emot säsongen och att få fortsätta jobba tillsammans med den trupp som på många plan var helt ny förra säsongen. Det blir spännande att ta vid där vi slutade i mars. Sen vid årsskiftet blir det dags för nästa kapitel i min egen innebandyresa och det är jag väldigt glad och tacksam över att Warberg låter mig få göra!

Så kan Thorengruppen ställa upp nästa säsong

24-åringen blir därmed Thorengruppens tredje värvning inför kommande säsong: Man har sedan tidigare gjort klart med Ebba Thörngren från RIG Umeå samt Anna Skyltbäck från Täby.

Thorengruppen skulle kunna formera laget enligt följande efter att Hawerman – som spelar högerforward – ansluter.

Förstafemman

My Kippilä - Matilda Ekenlinde

Sofia Joelsson - Cajsa Alm - Emelie Wibron

Andrafemman

Jonna Stenvall - Sandra Boric Svärd

Veera Kauppi - Maja Viström - Oona Kauppi

Tredjefemman

Juni Söderqvist - Nora Hedlund

Amanda Delgado Johansson - Nellie Öhgren  - Sandra Hawerman (NY)


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: