#ib24silly
Foto: Jimmy Palm
#IB24SILLY

Liam Ahlin tackar nej till SSL: "Förra säsongen var extremt tuff"

ANNONS

Väljer att stanna kvar i moderklubben för att spela i Herr1an.

Liam Ahlin har under flera år räknats som en av de största framtidslöftena i Sverige födda 2006. Tidigare i år rankades han som nummer 14 på Innebandymagazinets lista över Sveriges 100 största talanger som max fyllt 17 år.

Ahlin tillhör Munka-Ljungby och spelade under säsongen främst med klubbens JAS- och Herr3an-lag. Forwarden fick under säsongen även chansen att visa upp sig i SSL då han skrev på ett dubbellicensavtal med Helsingborg, ett lag han gjorde totalt nio matcher för i grundserie och slutspel.

Något mer spel i Helsingborg ser det däremot inte ut att bli, åtminstone inte under nästa säsong. Munka-Ljungby meddelar nämligen på sin hemsida att Ahlin väljer att stanna kvar i klubben för att spela med Herr1an-laget.

– Vi är så klart väldigt glada att Liam fortsätter spela i MIBK, hos oss kommer han bli en nyckelspelare både i H1 samt i JAS. Liam som redan spelat en del matcher med FCH i SSL under föregående säsong är en av Sveriges största talanger, han har enorm speluppfattning och läser / förstår spelet på en helt fantastisk nivå trots sina unga ålder. Liam skulle nyligen varit iväg på U19 landslagsläger men fick tyvärr tacka nej på grund av sjukdom. Naturligtvis synd, men kommer helt säkert komma fler chanser för honom längre fram, skriver Munka-Ljungbys sportgrupp på klubbens hemsida.

Liam Ahlin om sitt val att stanna kvar:

– Ett svårt beslut att ta eftersom FC Helsingborg som var alternativet känns bara på alla sätt och jag har trivts fantastiskt bra. Det är ju den nivån som jag vill spela på, säger han och fortsätter:

– Samtidigt var förra säsongen extremt tuff. Skånelag, Juniorallsvenskan, USM, debut i Svenska Cupen och SSL, slutspel med FCH, Skånemästerskap och både Div 3 och Div 1 med MIBK. Detta samtidigt som jag började gymnasiet med allt vad det innebär. Nu väntar en försäsong med fokus på att få kroppen uppbyggd och utvilad för att ta sig an säsongen 23/24. En säsong som jag ser mycket fram emot. Mitt val att spela med MIBK istället för SSL och FC Helsingborg har inget med min ambition långsiktigt att göra. Jag vill fortsatt bli den bästa innebandyspelaren jag kan!


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen CL98IC A besegrade Munka-Ljungby efter Hannes Slöjdares dubbel Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby

Den här artikeln handlar om: