#ib24silly
Foto: Juha Hautakangas/IFF
#IB24SILLY

Finska storstjärnan byter klubb: ”Hört att fansen är fantastiska”

ANNONS

Klar för sitt första utlandsäventyr i karriären.

Flera stora stjärnor har valt att skriva på för schweiziska lag till kommande säsong. Från SSL ansluter spelare som Albin Sjögren, Martin Östholm och Max Wahlgren, samtidigt som Miko Kailiala och Sami Johansson byter finländsk innebandy mot schweizisk.

Nu väljer ytterligare en finsk stjärna att fortsätta sin karriär i Schweiz: Peter Kotilainen skriver på för högstaligalaget Floorball Thurgau.

Det är första gången någonsin som Kotilainen spelar klubblagsinnebandy utanför Finlands gränser. Han är främst känd från sin tid i Happee men ansluter närmast från SPV. Förra säsongen så vann han poängligan i F-Liiga efter 27 mål och 44 assist på 32 matcher.

På internationell nivå så har 28-åringen representerat Finland vid fyra senior-VM. Kotilainen nobbades i den ursprungliga truppen vid VM 2022 men kallades sedan in efter återbud. 2018 utsågs han också till världens fjärde bästa spelare av Innebandymagazinet.

– Jag är så glad att jag äntligen har en möjlighet att spela i den schweiziska ligan. Jag hade många val till slut, men efter att jag hade pratat med Daniel Costa (sportchef) och Jukka Ruotsalainen (tränare) kände jag att Thurgau är rätt plats för mig. Min dröm har varit att spela i olika kulturer och miljöer och jag vet att det här kommer att bli en fantastisk säsong för oss. Jag har hört att fansen i Thurgau är fantastiska och jag ser fram emot att träffa dem senare i sommar, säger han till Thurgaus hemsida.

Thurgau slutade på en tiondeplats säsongen som gick.


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS
Den här artikeln handlar om: