#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Amanda Ahola lämnar Warberg för Täby

ANNONS

Backen skriver på för sitt fjärde SSL-lag.

Warbergs Amanda Ahola är med sina 256 SSL-matcher i grundserien en av Superligans allra mest rutinerade spelare. Hon debuterade i högstaligan 2012/13, detta som 16-åring, och sedan dess har bara Sara Attermo och Linnea Wallgren och spelat fler SSL-matcher än Ahola.

Nu väljer den 27:åriga backen att byta klubb. Hon lämnar Warberg efter sex säsonger och flyttar norrut för spel i Täby, ett lag som slutade femma i Superligan säsongen som gick. 

Täby har under sommaren spetsat till sitt lag rejält med värvningar som Hanna Nordstrand, Matilda Östlund Visén och Klara Molin.

– Jag valde Täby FC för att det är ett otroligt duktigt lag som gör en satsning som är väldigt intressant. När det blev bestämt att jag skulle röra mig hemåt till Stockholm igen och Täby hörde av sig kändes det som en rolig utmaning och en resa jag vill vara med på. Nästa säsong kommer bli väldigt rolig, jag ser framåt emot att spela med alla duktiga spelare i laget och spela mot dem mål som både lag och förening har, säger hon i ett pressmeddelande.

Robin Andersson, sportchef i Täby:

– Att vi får se Amanda i Täby FC kommande säsong är vi otroligt glada för. Med en bra fysik, fina fötter och stora styrkor i återerövringsspelet får vi en spelare som kommer passa väldigt bra in i det spelet vi vill spela och göra oss ännu bättre framöver

Amanda Ahola gjorde 10 poäng (1+9) på 26 matcher förra säsongen. Hon har även spelat i SSL med Huddinge och KAIS Mora.

Täby silly season 2023

Klara in

Tilde Sandlund, center (Åkersberga IBF)

Matilda Östlund Visén, målvakt (Sirius)

Hanna Nordstrand, forward (Åkersberga IBF)

Klara Molin, center (Sirius)

Emelie Eriksson, forward (Åkersberga)

Amanda Boric Svärd, back (Nacka)

Amanda Ahola, back (Warberg)

Klara ut

Eliska Chuda, forward (Chodov, Tjeckien) 

Sara Johnsson, forward (Täby)

Lenka Remešová, målvakt (Lund)

Anna Skyltbäck, back (Thorengruppen)


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare

Den här artikeln handlar om: