#ibsilly-nytt
Foto: Lindås IBK
#IB24SILLY

Kapprustning bland Göteborgslagen i Allsvenskan

ANNONS

Lindås och Partille har varit väldigt aktiva under silly season och rustar mot SSL-kval.

Lindås IBK slutade tvåa i Allsvenskan Södra och kvalade till SSL för första gången någonsin för ett par månader sedan. I samma serie var Partille nykomlingar och var länge med och slogs om en kvalplats med krokna lite på slutet och slutade till slut fyra i tabellen.

Till den kommande säsongen verkar båda lagen ha siktet inställt på att ta sig till SSL-kval för det har pågått en mindre kapprustningen mellan lagen under silly season så här långt. Partille gick ut hårt med att värva en talangfull målvakt från RIG Umeå och det följde man upp med att värva två av seriekonkurrenten Lindomes bästa spelare. Man har även plockat upp en del juniorer och värvat från andra Göteborgslag i Dam1an innan man presenterade en riktigt prestigevärvning förra veckan av Sara Johnsson, en ny gammal spelare som spelat i Partille tidigare men som spelat med IBK Göteborg och Täby i SSL efter det. Totalt har Partille värvat in 11 nya spelare och inte redovisat ett enda spelartapp.

Lindås har mestadels värvat spelare från Pixbo, spelare som legat i gränslandet mellan deras Dam1an-lag och SSL-lag. Samt ett par spelare från nedlagda IBK Göteborg samt lyft upp ett par juniorer. Man verkar även ha startat en ny trend då man för andra året i rad värvar en spelare från Skoghall. Totalt åtta spelare har Lindås värvat så här långt men till skillnad från Partille så har Lindås även tappat nio spelare. 

Det tredje Göteborgslaget i Allsvenskan Södra, Lindome IBK har det varit väldigt tyst om. De har bara presenterat förlängningar av spelare än så länge samt att man tappat två till Partille då.

I förra veckan värvade Lindås tre nya spelare varav två av dem har SSL-meriter. Julia Johnsson heter nyförvärvet som inte har några SSL-meriter av dem tre men som rolig kuriosa kan nämnas att hon är syssling med Partilles stjärnvärvning Sara Johnsson.  

Julia Johnsson från IBK Göteborg

En väldigt lovande och redan grymt duktig forward, som fortfarande bara är 22 år, och kan spela på flera positioner. Väldigt glad att Julia valt att skriva på för oss. En hårt jobbande spelare som vinner mycket närkamper, offrar sig för laget och är en spelare med grymma avslut. Julias profil passar perfekt in i det vi vill ha i Lindås och det ska bli spännande att följa hennes utveckling tillsammans med oss, säger huvudtränare Anders Nilsson till lagets hemsida.

Justina Eliasson, från Pixbo(spelade med dubbellicens förra säsongen)

– Oerhört glädjande och viktigt för oss att Justina valt att fortsätta sin innebandy med Lindås. En spelare med otrolig teknik och speluppfattning. Grym i en mot en och hittar passningar som ingen annan ser. Justina växte in i laget under vintern och var en av våra bästa spelare de sista 4-5 matcherna. Ska bli intressant att se Justina en hel säsong tillsammans med laget, säger huvudtränare Anders Nilsson till lagets hemsida.

Johanna Claesson från IBK Göteborg

– Sedan jag kom till Lindås har jag pratat med Johanna om en övergång men alltid fått nej. Nu äntligen ska vi få se henne i Lindås Waves. Vi kan prata hur mycket som helst om Johannas styrkor för dom är många. Johanna är definitivt en av seriens absolut mest stabila och bästa spelare och har varit det i flera år. Hon kommer lyfta hela laget med sin ledarstil och sina innebandykunskaper både på och utanför planen, säger huvudtränare Anders Nilsson till lagets hemsida.


Lindås IBK

Klara in

Justina Eliasson, forward (Pixbo IBK) 

Meja Holgersson, back (Skoghall)

Linnea Wallberg, forward (Pixbo IBF)

Lovisa Eliasson, forward (Pixbo IBF)

Julia Franzén, back (juniorlaget)

Ella Essman, forward (juniorlaget)

Johanna Claesson, forward (Göteborg)

Julia Johnsson, forward (Göteborg)

Klara ut

Sofia Westergren, målvakt (klubb oklar)

Johanna Börjesson, back (klubb oklar)

Madeleine Bernvid, forward (klubb oklar)

Johanna Jäderland, back (Jönköping)

Lisa Ekström, forward (klubb oklar)

Frida Dahlström, center (oklar)

Matea Corkovic, forward (oklar)

Josefin Bergwall, forward (oklar)

Silje Karlsen Auestad, forward (oklar)

 


FBC Partille

Klara in

Therese Landén, forward (Lindome)

Jonna Karlsson, forward (Lindome)

Lina Engström, forward (Lerum)

Emilia Wentzel, forward (Kungälv)

Kajsa Edholm, målvakt (RIG Umeå)

Sofia Brydolf, forward (Göteborg)

Elsa Norrsell, center (Lerum)

Tilde Engquist, back (Lerum)

Tyra Glimfjord, back (juniorlaget)

Alicia Boric De Melo, forward (Juniorlaget)

Sara Johnsson, forward (Täby)

Klara ut

-

 


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


 

 

    

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: