#ib24silly
Fabian Lakander
Foto: Christoffer Sturesson
#IB24SILLY

Seriekonkurrenterna värvar varsin 03:a

ANNONS

KAIS Mora och Hagfors i Herr1an Västra Svealand förstärker båda sina trupper.

KAIS Mora, som förra säsongen slutade tvåa i Herr1an Västra Svealand innan man slogs ut av Nilsby i kvalfinalen, har gjort klart med backen Axel Jinnestrand.

20-åringen ansluter närmast från Västerås IBF, som spelade i Herr1an Mellersta förra säsongen. Jinnestrand svarade för 11 poäng (6+5) på 16 matcher, han blev även en av seriens mest utvisade spelaare med 22 minuter spenderat på botbänken. 

Säsongen innan snittade han över en poäng per match i Surahammar (17 på 14), även då i Herr1an.

– Hoppas ju självklart att kunna bidra poängmässigt. Då lär jag minska lite utvisningsminuter om jag också vill få mer jämnhet i mitt spel. Hoppas vi kan vara med i toppen. Vore kul att få kvala i vår, säger Axel Jinnestrand till Moras Instagram.

Det var inte helt givet att det skulle bli spel i Mora, men planerna ändrades efter att flickvännen Vanessa Keprtová – ifjol i Västerås Rönnby – skrivit på för Mora.

– Ska bli väldigt roligt att få spela i KAIS Mora. Hört bara bra om klubben och när ambitionen är att ta klivet upp så blir jag extra taggad, 

Även Moras seriekonkurrent Hagfors – tabellsjua i fjol – värvar. Detta från Allsvenskan då man gjort klart med Lerums Fabian Lakander. Den 20-åriga centern stod noterad för 16 matcher i Allsvenskan förra säsongen men gjorde också 14 matcher för Lerums Herr2an-lag – där svarade han för fina 32 poäng (26+6).

– Jätteroligt att Fabian valt att skriva på för oss. Vi har fått ett mycket bra intryck av Fabian från den första kontakten vi hade med han och det växte bara när han var på besök hos oss. Därutöver det har vi fått fina rekommendationer rörande honom nere ifrån Lerum, både gällande han som person och spelare, säger Simon Larsson från Hagfors sportgrupp till klubbens hemsida.

– Vi ser han främst som center, men vet om att han kan spela forward också. Fabian är en spelare som agerar med mycket pondus och trygghet i sitt spel, oavsett om det gäller det defensiva eller spelet med boll. Precis som han är inne på själv så tror vi att det kommer hjälpa oss i det etablerade anfallsspelet. Lerum är kända för att fostra spelare som är trygga med boll och vill spela offensiv innebandy. Sedan har han haft en fin utveckling av sitt offensiva produktion i framförallt division 2 senaste säsongerna (67 poäng på 23 matcher), något som vi tror även kommer synas hos i division 1.

Lakander om varför han valde Hagfors:

– Främsta anledningarna till att klubbvalet föll på Hibs är att jag känner att jag hela vägen haft en bra dialog med sportgruppen och Niclas. Hibs hade ett upplägg som jag tyckte var väldigt bra och har visat stort intresse vilket självklart känts väldigt roligt! Fick även ett bra intryck av spelarna i laget!


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Den här artikeln handlar om: