Foto: Adam Troy
Veteran-SM

Veteran-SM fortsätter i Uppsala

ANNONS

I samarbete med flera parter i Uppsala meddelar nu Svensk Innebandy ett långsiktigt samarbete gällande Veteran-SM.

I februari arrangerades den första upplagan av Veteran-SM i Uppsala där Västerås Rönnby, Dalen och Arlanda Väsby tog hem guldmedaljerna. Sedan tidigare står det klart att även nästa års Veteran-SM kommer att arrangeras i Uppsala och nu meddelar Svensk Innebandy att Uppsala kommer att stå som arrangör även för de kommande mästerskapen fram till 2030. 

Veteran-SM riktar sig till alla nationella veteranspelare i landet som just nu är en växande grupp. Målet med tävlingen är att öka antalet motionärer och förhoppningen är att få fler att spela innebandy hela året om. Under årets Veteran-SM deltog 32 lag och 445 spelare men målet för arrangörerna är att klasserna ska växa och de siktar på 100 deltagande lag och 1400 spelare. På sikt hoppas de även inkludera internationella lag och paraidrott. Tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala har nu Svensk Innebandy skrivit ett sex år långt avtal med parterna. 

– Det här är otroligt glädjande för Svensk Innebandy. Vi vet att Uppsala och IFU Arena är populära bland både spelare och publik och Veteran-SM i år fick högsta betyg. Uppsala ligger även geografiskt bra till och det är smidigt att ta sig till och från evenemanget. Stadens miljötänk går i linje med våra hållbarhetsambitioner vilket gör att det här avtalet känns väldigt bra. Organisationerna hos samtliga aktörer är framåtlutade och nytänkande och det gör att jag tror mycket på det här samarbetet, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet i ett pressmeddelande. 

För Uppsala som stad har dessa evenemang stor betydelse och Destination Uppsala ser med glädje på långsiktigheten och tiden på året som tävlingen äger rum. 

– Förutom att få erbjuda ett mästerskap med glädje och folkhälsa i fokus, där vi hoppas att många uppsalabor väljer att delta, så passar evenemanget Uppsalas strategi om att öka tillväxten hos besöksnäringen under en av årets mest lågbelagda månader. Vi ser fram emot att få erbjuda inresta deltagare en rolig helg i vår stad. Under helgen ges också mycket tid för att uppleva Uppsalas restauranger och nöjesliv, säger Anna Lindström, chef för möten och evenemang, Destination Uppsala.

Även IFU Arena ser positivt på avtalet och ser fram emot möjligheten att kunna utveckla evenemanget och deltagarupplevelsen ännu mer.

– Det är fantastiskt roligt att även detta arrangemang görs med en långsiktighet och vilja att utveckla. Nu har vi, tillsammans med övriga aktörer i avtalet, möjligheten att göra detta till en riktig folkfest och ett SM som innebandysverige längtar till varje år, säger Tobias Svensson, VD IFU Arena.

Källa: Pressmeddelande


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


Den här artikeln handlar om: