#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Storvreta värvar toppback: "Otroligt glada att landa denna värvning"

ANNONS

De regerande svenska mästarna presenterar sin andra backförstärkning på kort tid.

Storvreta kickade igång sin silly season tidigt när man mitt under brinnande säsong berättade att man gjort klart med RIG Umeå-trion Sakarias Ulriksson, Gabriel Kohonen och Oscar Magnusson.

När säsongen sedan tog slut började de regerande mästarna offentliggöra mer etablerade nyförvärv, först Filip Langer från Storvreta och sedan Dalens Viktor Nystedt som presenterades förra veckan.

Nu har Storvreta gjort klart med ytterligare ett toppnman: Man har skrivit ett tvåårskontrakt med den tjeckiska landslagbacken Ondrej Nemecek, som ansluter från det tjeckiska mästarlaget Tatran Střešovice.

Nemecek, som fyller 25 år i början av juni, har SSL-rutin från två säsonger i Linköping (2018-2020), och han har gjort fyra raka VM med Tjeckien där han är lagkapten. I början av året blev han också utsedd till världens åttonde bästa herrspelare år 2022.

− Största anledningen till att jag väljer Storvreta IBK är utmaningar som kommer med att spela för det här laget. Dagliga kamper och utmanande lagkamrater kommer att hjälpa mig att utvecklas till att bli en bättre spelare, säger Nemecek i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att spela för de regerande svenska mästarna är en stor motivationsfaktor. Jag gillar också att spela i IFU Arena och alla faciliteter där borde vara till hjälp för min utveckling. Jag hoppas anpassa mig till SSL så snabbt som möjligt och hjälpa laget att vinna ytterligare ett mästerskap och Champions Cup.

Så ser Storvretas backuppsättning ut nu

Henrik Ededahl, vice ordförande i Storvreta:

− En ny världsback ansluter till Storvreta IBK. Ondrej Nemecek har representerat Tjeckien i fyra VM-turneringar på seniornivå och två U19-VM turneringar. Han har dessutom blivit utsedd till Tjeckiens bästa spelare. Född 1998 och med de bästa innebandyåren framför sig. Vi är otroligt glada att vi kunnat landa denna värvning. ”Onja” har valt att spela i den röda tröjan under minst två år framöver, välkommen till Storvreta IBK. IFU Arenas och Storvreta IBK:s publik kommer ta väl hand om dig.

Storvretas backbesättning består nu av Ondrej Nemecek, Rasmus Andersson, Viktor Nystedt, Tobias Gustafsson, Oscar Magnusson, Simon Götz, Emil Mattsson. Dessutom har man två backar från förra säsongen som ännu inte kritat på ett nytt avtal i Carl Kostov-Bredberg samt Rasmus Sundstedt (som öven kan spela forward).


TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.



ANNONS

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: