Notification
Foto: Per Wiklund/SFO

Karolina Widar spelar Swedish Floorball Open med rutinerat lag

En av världens bästa spelare genom tiderna siktar på ny turneringsseger i Västervik.

Swedish Floorball Open är en utomhusturnering som spelas 5-8 juli i Västervik. Spelformatet är tre mot tre och turneringen har flera klasser, redan står det klart att det blir deltagarrekord i damklassen. Sommarturneringen lockar alltid flera stjärnspelare och tidigare storstjärnor. I år kommer bland andra Rönnby-ikonen och den tidigare landslagsspelaren Karolina Widar att delta i turneringen. 

Widar tog tre SM-guld och fyra VM-guld under sin aktiva karriär, och blev även utsedd till världens bästa spelare 2007 och 2009.

– Det är inte vardag för oss längre med innebandyn, men då att få åka iväg och umgås och få tillbaka alla minnen och känslor från tiden man var aktiv, det är jättelyxigt, att få en helg ihop, säger Karolina Widar till Innebandymagazinet. 

Med sig i sitt lag har hon flera rutinerade spelare där många i laget är gamla Rönnbyspelare. Laget kommer att spela i damklassen och de spelar för Team Brödernas vilket också blir lagnamnet. 

– Det är några som är lite osäkra än men vi har några som har varit med några år och spelat. Det är bland andra Helena Lundqvist, och just nu är det många gamla Rönnbyspelare som ska vara med. Så det är Malin Forslund, Emma Hellberg och sedan brukar vi ha med Isabell Krantz som var med förra året. Vi har ett gäng som spelar lite turneringar, bland annat Prag, men det är lite osäkert på några utav dem än. 

– Högst medelålder i turneringen, överlägset skulle jag säga. 

“Jättemånga lag anmälda”

Både hon och laget har tidigare varit med i Swedish Floorball Open och har alltid tyckt att det har varit en rolig upplevelse. Både på planen men även utanför. Senast förra året vann de turneringen och de siktar på att göra en repris även i år. 

– Tre mot tre är superkul och de formerna där det är mycket fokus på att umgås och annat runt omkring, det passar oss så man kan åka iväg och få umgås, vi som har spelat ihop tidigare. 

– Det är svårt att veta vilka man stöter på under vägen men det ser ut att vara jättemånga lag anmälda i år med diverse spelare som är aktiva. Så vi får försöka gå på våra vinnarskallar som vi har och vår rutin så får vi se hur långt vi kan ta oss. Vi är vinnarskallar så det är klart att vi kommer göra allt för att försöka vinna våra matcher.

Med hela upplevelsen på planen med tre mot tre-spel, gemenskapen som turneringen har och allt som händer runt omkring så ser Karolina framemot sommarens turnering och hoppas på en trevlig innebandyhelg. 

– Det är de bästa delarna med innebandyn och lagsport. Det är dels att du får spela tre mot tre och det händer mycket, det blir många mål och det är en skön stämning. Det är mycket fokus på det även utanför planen och det händer grejer runt omkring. Det brukar vara soligt och fint väder och det är en mycket trevlig helg. 

Mer information om Swedish Floorball Open och hur du anmäler ett lag hittar du på turneringens hemsida: https://www.swedishfloorballopen.se/