Notification

Innebandyns popularitet

Många finner sitt intresse för innebandy under idrotten i skolan. Dessvärre kan det bli dyrt för föräldrar att åka till andra städer och betala för hotell och mat under tävlingarna.

Innebandyns popularitet

Många finner sitt intresse för innebandy under idrotten i skolan. Dessvärre kan det bli dyrt för föräldrar att åka till andra städer och betala för hotell och mat under tävlingarna. Om man behöver hjälp att få pengar över kan man hos Sambla ta del av spartips, hitta låneerbjudanden med låg ränta eller få hjälp att omförhandla lån. Det är dock viktigt att främja innebandyn och se hur man kan öka intresset både i Sverige men även utomlands.

Innebandyns historia i Sverige 

Innebandy har sitt ursprung i Göteborg på slutet av 60-talet, då ett kompisgäng fick tag på några plastklubbor och bollar. Trots tvivelaktig kvalitet på utrustningen blev de flesta förtjusta och intresset började spridas. Allt fler skolor och fritidsgårdar skaffade utrustning och även inom andra idrotter använde man sporten som uppvärmning inför träningarna. Namnet varierade från landbandy till mjukbandy eller innebandy, men det som bedrevs var inte innebandy som vi känner det idag. Målburarna var små och reglerna varierade, men det som alla hade gemensamt var att de tyckte om att spela den nya sporten. Idag är innebandy en populär sport världen över, med miljontals spelare som tillsammans delar glädjen av att spela.

Vikten av idrott i skolan

Tiden i skolan är för många barn en stor del av vad som formar deras intressen. Det är här man kan lära sig mer om historia, elektronik, musik och givetvis idrott. Det är även under lagsporter, som innebandy, man kan lära sig mer om samarbete och att arbeta mot ett gemensamt mål. Vilket är en viktig egenskap att ha. Efter flera stillasittande timmar i skolan blir idrotten också en behövlig paus och främjar en hälsosammare livsstil. För vissa är idrottshallen även stället dem känner sig hemma och det är här dem kan finna sitt intresse för sport, kanske är det här resan börjar mot att vinna guld.

Öka intresset utomlands

Innebandy är just nu en av Sveriges mest populära sporter. Likt många andra sporter har innebandy simpla regler och kräver inte mycket utrustning, vilket innebär att nya spelare lätt kan börja med sporten. Men även om intresset för innebandy är stort, är det inte lika vanligt att se den på TV som hockey eller fotboll. En anledning till detta kan vara att dessa två sporter även är mycket populära internationellt och då också får den bästa sändningstiden, vilket gör sporten synlig för fler och då även ökar intresset. För att innebandy ska nå samma popularitet bör man alltså se till att marknadsföra innebandymatcher och göra sporten mer synlig även internationellt.