Foto: Per Wiklund
Landet runt

Eldsjälen Johan Fristedt har gått bort

ANNONS

Lindome IBK meddelar att föreningsmänniskan och mångåriga ordföranden Johan Fristedt har gått bort.

Johan Fristedt har gått bort efter en kort tids sjukdom. Fristedt var involverad i Lindome IBK under många år i olika roller, och satt som ordförande mellan 2012-2019.

Lindomes nuvarande ordförande Annelie Gustavsson skriver följande på klubbens hemsida.

”Det är med stor sorg vi meddelar att en eldsjäl inom Lindome IBK och innebandyn, Johan Fristedt, har gått bort efter en kort tids sjukdom.
Med den allra ödmjukaste respekt för familjen så har föreningen på deras anmodan avvaktat med information om Johans bortgång tills efter begravningen som nu har ägt rum, tisdagen den 23 maj.

Johan Fristedt startade sitt engagemang i Lindome IBK när hans söner var små och började spela innebandy. Han har under åren haft olika roller inom föreningen; förälder, ledare och styrelseledamot. Johan antog rollen som ordförande i Lindome IBK under åren 2012-2019 och där han gjorde ett stort avtryck genom exempelvis ta fram och implementera nuvarande värdegrund, policys och föreningsstadgar samt var även en viktig del i att damerna tog sig upp i allsvenskan.

För oss var Johan en person som verkligen brann för utvecklingen av både innebandyn, föreningen och personerna inom föreningen – styrelse, ledare såsom spelare. Han var utöver det engagerad i västsvenska innebandyförbundet och var dedikerad att utveckla sporten utanför sargen och att skapa ett bra hallklimat.

Han var en mycket omtyckt person och tog sig alltid tid att lyssna, hjälpa och utmana sina medmänniskor. Han ville att fler skulle få upp ögonen för innebandyn och att fler skulle förstå hur otroligt givande det kan vara att engagera sig för och i föreningslivet. Barn och ungdomars idrottande för välmående utan tävlande var hans hjärtefråga.

Alla som kände Johan och som läser ovan kan förstå att Johans bortgång är en stor förlust på många plan och vi är många som kommer att sakna honom.

Till de närmaste, hans fru och deras två sönerna samt deras nära och kära vill vi samtidigt framföra vårt djupa deltagande i den sorg och saknad som ni känner. Vi är många, spelare, ledare med anknytning till Lindome IBK och Lindome i allmänhet som i dessa tider delar er sorg och saknad av en riktig eldsjäl och en trofast vän.

För Lindome IBK
Annelie Gustavsson”


TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.


Den här artikeln handlar om: