Notification

Allt om att låna utan UC, till innebandyturnering eller annat

Innebandy är en av Sveriges överlägset största sporter, sett till antal utövare. I den utsträckning som innebandy spelas på idrottslektioner, fritidsgårdar och i korplag över hela landet är sporten faktiskt större än både fotboll och ishockey.

En av anledningarna till att innebandy har blivit så populärt är givetvis att det är en rolig sport och bra motion, men även för att det är tillgängligt för de flesta. Den enda utrustningen som egentligen krävs är en klubba, vilket står i kontrast till exempelvis ishockey, där den dyra utrustningen kan göra att du behöver låna utan UC om den privata ekonomin inte räcker till. 

 

En annan anledning till att sporten har blivit så populär bland både spelare och åskådare är att innebandy är en fartfylld idrott med snabba vändningar och mycket adrenalin. Det behövs både strategi, förberedelse och god kommunikation. Att förbereda dig inför en innebandymatch har faktiskt flera likheter med att förbereda dig inför att ta ett lån. Du behöver veta vilka regler som gäller, vad dina styrkor och svagheter är, samt vad du behöver göra för att nå en önskad utgång. Oavsett om det gäller att vinna matchen eller få ett beviljat lån. 

 

Vilken typ av lån kan du få utan UC?

De mest populära lånetyperna utan UC idag är snabblån och blancolån. Både sms-lån och blancolån är lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Du kan alltså låna utan UC för att köpa nya bandyklubbor till hela kvarterets ungar, eller för att trycka upp häftiga lagtröjor till ditt korplag. Du bestämmer själv!

 

Snabblån eller sms-lån för nya innebandyklubbor

Snabblån är egentligen ett paraplybegrepp för alla typer av mindre lån med kort återbetalningstid, men begreppet används i folkmun främst som en synonym till sms-lån. Med ett sms-lån kan du i regel låna upp till 20 000 kronor, men vissa långivare erbjuder summor ända upp till 50 000 kronor. Ansökan sker digitalt och du får ofta svar direkt. Många sms-lån erbjuder utbetalningar dygnet runt, året om. 

 

Du behöver ingen säkerhet för att ta ett sms-lån, vilket gör att många tar ett sms-lån för att täcka plötsliga utgifter i väntan på nästa lön. För en innebandyintresserad familj kan det till exempel handla om att barnens bandyklubbor behöver bytas ut, eller att klubbavgiften har glömts att betalas in. Det är mycket vanligt att sms-lån är utan UC. 

 

Även om sms-lån kan vara smidiga för stunden är det viktigt att komma ihåg att de ofta har mycket höga räntor och kan ha dolda avgifter. Det är därför viktigt att alltid läsa det finstilta och räkna på vad den egentliga kostnaden kommer att bli. 

 

Blancolån

Även blancolån blir allt vanligare och som alltid har kärt barn många namn. Blancolån kan även kallas privatlån eller konsumtionslån. Även denna lånetyp är utan säkerhet och det är mycket vanligt att långivare erbjuder blancolån utan UC. Med ett blancolån kan du låna upp till 600 000 kronor, men det har i regel längre återbetalningstid än ett sms-lån, samtidigt som ansökningsprocessen är något längre. Även här är det viktigt att räkna på lånets totala kostnad. 

 

Att tänka på när du tar lån utan UC för resan till innebandycupen

Oavsett om du funderar på att ta ett lån för att renovera sommarstugan, åka på innebandycup, eller ta en rejäl sportresa med kompisarna är det viktigt att alltid tänka efter före. Du behöver vara minst lika strategisk som en elitidrottare ute på plan, och dessutom veta dina begränsningar. 

 

Räkna alltid på den faktiska kostnaden för lånet, särskilt när det kommer till lån utan säkerhet. I vissa fall kan ett snabblån utan UC vara räddningen för hushållsekonomin, men det är viktigt att du aldrig lånar mer än du är helt säker på att ha täckning för att kunna betala nästkommande månader. I likhet med innebandy behöver du alltså ha en plan och inte gå ut för hårt i början och riskera att få bakslag senare, i form av skador, sträckningar eller obetalda skulder.