Retro

Nostalgi: VM-guiden 2006 - "Fick faktiskt en tår i ögonen"

ANNONS

Bered dig på en nostalgi-upplevelse modell större när du lyssnar på senaste avsnittet av podcasten Protest Mot Domslut (PMD).

Det var en tid då man chattade på MSN och knappt visste vad Youtube var. PMD reser i sitt senaste poddavsnitt tillbaka till år 2006 och läser utförligt Innebandymagazinets magasinsguide inför hemma-VM.

– Jag fick faktiskt en tår i ögonen efter ett par minuters lyssning. Dels för Albin Skurs och Gustav Karlssons härliga nörderi och hur de omfamnade vad vi skapade för 17 år sedan, dels för saknaden av den tryckta tidningen, säger Magnus Fredriksson som då var chefredaktör.

– Personligen såg jag kanske inte det komma 2006 att några innebandyentusiaster 17 år senare i nästan två timmar skulle diskutera innehållet i detta magasin i en podd. Ja, då fanns det inte något som hette podd, förresten. Konceptet grabbarna har använt har de lånat från en fotbollspodd och det är klart att det är kul att höra deras tankar om det innehåll som vi kämpade fram med blod, svett och kanske tårar våren 2006.

– Jag gillar framför allt hur de beskriver vår ambition att lyfta VM-turneringen till något större än en vanlig innebandyturnering för det var verkligen vårt mål.

Vad minns du av guiden?

– Vi lyfte på varenda sten, egentligen. Vi presenterade landslagets boende, deras VM-kostym och allt annat nödvändigt men framförallt fokuserade vi på alla lag, alla spelare oavsett om det var A-VM, B-VM eller C-VM.

– Jag åkte bland annat till Spanien och bevakade C-VM. Och arrangerade lagfotografering på alla nationer för första och kanske enda gången. Vi ville inte missa en enda liten detalj.

Lyssna på avsnittet där poddar finns, exempelvis på Spotify.

Några av Innebandymagazinets många tidningsomslag genom åren.

TV: "Den gyllene generationen skulle fixa det - och gjorde det"

Se när Sveriges lagkapten Oscar Magnusson Lindholm lyfter guldpokalen.

Den här artikeln handlar om: