IBF Falun förlorade mot Storvreta

Storvreta vann finalen mot IBF Falun

Storvreta är svenska mästare 2023. Laget vann SM-final herr i innebandy på lördagen med 5-4 mot IBF Falun.

Storvreta startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Filip Eriksson och Simon Götz. Storvreta ökade ledningen till 0-3, återigen genom Filip Eriksson efter 7.48 i andra perioden.

Med 4.11 kvar att spela av perioden kunde Emil Johansson göra 1-3 för IBF Falun.

Efter 18.27 ökade Storvreta på till 1-4 genom Niklas Winroth Nelin. Storvreta ökade ledningen till 1-5 genom Tobias Gustafsson efter 2.14 i tredje perioden.

Simon Berg, Emil Nilsen och Emil Ruud reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-5 kom inte IBF Falun.

Filip Eriksson gjorde två mål för Storvreta och ett assist.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun