Foto: AC Kårhag
Exklusiv intervju

Efter SSL-avancemanget - Lockerud vill värva hem stjärnorna

Spelarna som Lockerud drömmer om inför SSL-återkomsten: "Självklart gör vi det"

Just nu: 25% rabatt på Plus! Använd koden slutspel23 eller klicka här.

Klassiska Lockerud tog fyra SM-guld och totalt elva SM-medaljer på 80- och 90-talet. År 2011 åkte man ur SSL, men nu är västgötaklubben tillbaka i högsta divisionen. Detta efter att ha vänt ett underläge med 0-1 i matcher mot Västerås till 2-1. Dagens avgörande match vann man med 7-5 på bortaplan efter bland annat ett hattrick av Wilma Lundin och två mål av Ellen Nyman.

– Det är svårt att beskriva just nu men man är ju stolt, rejält stolt. Av vissa har vi kanske varit nederlagstippade om man jämför med de andra lagen, men vi har aldrig slutat tro på det. Vi har jobbat tillsammans och kände när vi fick den avslutning på serien som vi fick att vi var helt redo för kval. Det är mycket känslor, en otrolig insats av tjejerna, säger Lockeruds tränare Mickael Fredriksson till Innebandymagazinet.

Och sättet ni gör det på, när ni vänder på steken. Vad gjorde att ni kunde lyckas med det?

– Jag tror återigen att man får gå tillbaka till avslutningen på serien. Förlusten mot Telge borta i näst sista omgången var en nyttig väckarklocka, vi lärde oss otroligt mycket av att spela de här avgörande matcherna i slutskedet. Sedan fick vi den direkta finalmatchen mot Skoghall i sista omgången och fick så jävla många bra svar på hur vi vill vara och hur vi vill spela. Vi kunde ta med oss det i kvalet och det tror jag var en jättestor nyckel för att stå emot allt i kvalet.

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: