Foto: Jörgen Frisk
SSL-kval

Två klassiska föreningar vill ha samma SSL-biljett

ANNONS

Allsvenskans två bästa lag inleder kampen om en SSL-plats idag.

I helgen inleds sista fasen av kvalet till SSL och det är fyra lag som krigar om de två SSL-platserna. De två klassiska SSL-lagen Dalen och Mora gör upp om en plats och uppstickaren Västerås tar sig an 90-tals giganterna Lockerud Mariestad. Det är bäst av tre matcher som gäller och vinnaren spelar i SSL 2023/24.

Efter 15 säsonger i SSL så åkte KAIS Mora ur högstaserien ifjol men man fick behålla stommen av truppen i Allsvenskan. Något som syntes väl under säsongens gång då dalalaget sprang igenom allsvenskan obesegrade och endast tappade två poäng totalt. Nu ställs man mot Dalen som nästan varit lika överlägsna då de endast tappade tre poäng i sin serie.  

– Det kommer vara en otroligt jämn, spännande och rolig matchserie. Där de som gör minst misstag kommer avgöra, säger Moras Josefin Svarfvar till Innebandymagazinet. 

Under seriens gång så mötte Mora Dalen en gång på hemmaplan och den matchen slutade 8-7 efter förlängning. En match där Svarfvar blev matchhjälte med ett hattrick och hon punkterade dessutom matchen i sudden. 

– Förra gången när vi mötte Dalen kändes det som att vi blev chockade att de var ett till lag som spelade med hög intensitet och hög press. Det tog ett tag för oss att komma in i det men andra halvan av matchen kändes det som vi tog över och hade det mesta. Nu vill jag att vi är med från start för det kommer att behövas om vi ska vinna. 

Vad lärde ni er av den matchen som ni kan ta med er till denna?

– Jag tar med mig en positiv känsla från den sista delen av matchen där jag tycker att vi var det bättre laget och det kändes även bra för egen del. 

Ni spelade in 64 av 66 poäng och Dalen spelade in 63 poäng i grundserien. Vilket lag är egentligen favoriter på förhand skulle du säga?

– Jag skulle säga att inga är favoriter. Allt kan hända i ett kval och det är små marginaler som kommer att avgöra! Det visade även sig under matchen i seriespelet.

Svarfvar gjorde alltså hattrick senast och hon har varit het hela säsongen och spelar förmodligen sin bästa innebandy någonsin för tillfället. Hon gjorde fem poäng i första kvalrundan och hon satte personligt poängrekord under grundserien. 

–  Oavsett om jag slagit poängrekord känner jag inte att jag fått ut min fulla potential. Det finns mer att ge med andra ord.

Förhoppningsvis kan Svarfvar plocka fram det där extra sparkapitalet i denna matchserie för det kan behövas mot Dalen. 22-åringen tror dock att Mora kommer greja detta och att tiden i Allsvenskan bara blir ettårig.  

– Jag tror att vår rutin av SSL-spel blir avgörande så därför spelar Mora i SSL nästa säsong och inte Dalen. 

ANNONS

TV: "Det var delmålet, nu är nästa Globen"

Innebandymagazinet träffade Pixbos Rikke Ingebrigtsli Hansen efter kvartsfinalvinsten mot Kalmarsund.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: