Kais Mora förlorade mot IBK Dalen
Montage
Matchrapport

Bra start för Dalen efter seger mot Kais Mora i första matchen

ANNONS

Dalen har tagit kommandot mot Kais Mora i Superligan Kval SSL Play Off 2 dam, efter vinst på bortaplan med 2-0 (1-0, 1-0, 0-0) i första matchen. Dalen kan därmed avgöra serien i nästa match hemma i Umeå Energi Arena.

– Det blev som förväntat en intensiv och jämn match. Vi börjar bra, för att sedan ha en liten dipp spelmässigt i inledningen av andra. Forceringen i sista perioden är tydlig och även där borde vi gjort några mål. Tyvärr lyckas vi inte ta tillvara på de chanser vi skapar. I den här typen av matcher gäller det att vara effektiv. Rond ett är avslutat nu gäller det att resa sig och ta rond två, kommenterade Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson.

Dalens tränare Caroline Stattin:

– En väldigt rolig och spännande match, två lag som spelar höga försvarsspel och offensiv innebandy. Vi gör 0-1 på ett snyggt frislag och sedan 0-2 i powerplay, men framförallt är det en riktigt bra laginsats där vi krigar till 100% hela matchen. Isa i vårt mål gör en fantastiskt insats och håller nollan återigen i en kvalmatch. Nu laddar vi för nästa match.

Lagen möts igen på onsdag 18.30, i Umeå Energi Arena.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: