#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

SSL-veteranen slutar – klubbens näst bästa poänggörare någonsin

ANNONS

Daniel "Magic" Johnssons långa spelarkarriär är över.

År 2006 värvade Helsingborg dåvarande U19-landslagsmannen Daniel Johnsson från Karlstad. Det skulle visa sig vara en väldigt lyckad värvning då han blev klubben trogen i ytterligare elva säsonger, innan ett äventyr i Schweiz väntade 2017. Forwarden kom sedan tillbaka till Helsingborg inför förrförra säsongen, vilket innebar att han totalt gjort 13 säsonger med skåningarna.

Årets säsong, som tog slut i SM-slutspelet för hans Helsingborg, skulle visa sig vara den sista för veteranen. Under fredagen meddelade Helsingborg att 35-åringen valt att lägga klubban på hyllan.

Han gör det som den sjunde bästa målskytten någonsin i SSL, totalt blev det 344 mål och 467 poäng på 318 matcher i SSL. 

”Magic”, som han kallas för, är också den spelare som gjort näst flest poäng i Helsingborgs historia, bara slagen av Linus Nordgren.

– Vi i FCH vill tacka Daniel Johnsson för hans tid i klubben och allt han har gjort för den under sina 13 säsonger. Han kommer alltid bli ihågkommen som en av det största vi någonsin haft och han är en väldigt stor del i att klubben gick från en outsider till att bli ett stabilt slutspelslag, skriver klubben på sin hemsida.

På planen gjorde han sig alltså känd som en skarpskytt av rang, som mer än gärna zorrade ute på planen. Men Johnsson var uppskattad av föreningen även utanför sargen.

– Få om ens någon spelare har varit så populär bland FCH:s egen ungdomsspelare genom åren. Med ett otröttligt engagemang för alla ungdomar under cuper och camper eller bara genom att hälsa i korridorer blev han allas idol.

ANNONS

TV: "Det var delmålet, nu är nästa Globen"

Innebandymagazinet träffade Pixbos Rikke Ingebrigtsli Hansen efter kvartsfinalvinsten mot Kalmarsund.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: