Foto: Daniel Guido Wiberg och Mattiece Cortez, Kalmarsund, och Expressen
SM-slutspel

Höjer rösten mot zorrostraffarna: "Det får vara bra nu"

ANNONS

Zorrostraffar väckte nya reaktioner efter gårdagens kvartsfinal mellan Pixbo Wallenstam och Kalmarsund.

Zorrostraffarna fortsätter väcka reaktioner. Debatten har varit stor efter Linköpings val att zorra på sina straffar mot Storvreta, och nu reagerar också både spelare och ledare från Kalmarsund på fenomenet.

Kalmarsunds slogs igår ut ur SM-slutspelet efter 2-5-förlusten borta mot Pixbo Wallenstam. Det matchavgörande 3-2-målet gjordes av Pixbos Marcus Peil, och kom till efter en zorrostraff.

– Jag tycker att det blir tydligt. De har missat två vanliga straffar och nu har de gjort mål på två när de ”zorrar”. Det är väl ett kvitto tänker jag, att man har gjort något bra och att de inte kan göra mål på något annat sätt, säger Kalmarsunds målvakt Kalle Bending-Sörling till Barometern.

Han får sedan frågan om huruvida alla målvakter är enade i frågan om att de måste bort.

– Ja, det går ju inte att rädda en sådan straff. Så det är bra att Linköping och Pixbo håller på med det för att uppmärksamma hur löjligt det är. Men det går inte att göra någon regeländring förrän 2026, de gör det internationellt vart fjärde år. Men det är inte roligt, för man kan inte göra så mycket, säger Bending-Sörling.

Tränaren: “Det får vara bra nu”

Det ska sägas att det finns de som försvarar Linköping – att östgötarna inte gjort något fel utan bara utnyttjat de regler som finns. Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson är inne på samma spår när han diskuterar ämnet.

– Jag tycker att det är djävulens påfund och det tyckte jag även innan den här, säger han först till Barometern innan han fortsätter:

– Men reglerna är sådana och då är det fritt att använda sig av det. Man kan inte hänga dem som gör det utan se till dem som tar beslut om sånt, det är det man blir förbannad på.

– Man får hoppas att avgörande delar i olika matchserier gör att de vaknar, för det får vara bra nu, säger Gustavsson.

ANNONS

TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: