Allsvenskt kval

Spännande straffläggning i kvalet till Damallsvenskan

Den avgörande matchen mellan Lillån och Hammarby blev precis så dramatisk som inget hade vågat hoppats på.

Lillån inledde kvalet till Allsvenskan genom att slå Hammarby borta med 4-2 vilket innebar inför returmötet att Hammarby var tvungen att vinna med minst två mål på bortaplan igår annars skulle säsongen vara över.

Hammarby tog också ledningen med 1-0 i slutet av första perioden med 1-0 genom Frida Svan men bara några sekunder senare kvitterade Lillån. I andra perioden tog återigen Hammarby ledningen genom den tidigare SSL-spelaren Johanna Arvidsson och det blev periodens enda mål.

Med drygt fyra minuter kvar att spela så gjorde Frida Svan mål igen vilket innebar att de båda lagen hade samma poäng och en total målskillnad på 5-5. Så de laget som gör nästa mål är klara för play off 2. Lillån fick chansen att avsluta matchen med 2 minuters powerplay men lyckades inte få in bollen och matchen gick till förlängning.

Efter tio mållösa förlängningsminuter så fick matchen avgöras på straffar och där blev Josefine Svensson matchhjälte efter att inte ha spelat en minut i matchen men som gick in och räddade två Lillån-straffar. Kolla in den fjärde straffen lite extra noga där Tindra Westerlund bjuder på en fullkomligt iskall variant. Se alla straffar i klippet ovan.

Hammarby är nu klara för play off 2 där vinnaren av Rosersberg Arlanda och Täby väntar. Första mötet mellan de lagen slutade 3-3 och det andra mötet spelas idag.