SM-slutspel

Fyra Zorrostraffar tog Linköping till match 6

ANNONS

Linköping: Vi är för en regeländring med zorrostraffarna.

Den femte kvartsfinalen i Uppsala mellan Storvreta och Linköping var en match med olika skepnader.

Första perioden handlade allt om bortalaget Linköping. 0-1, 0-2, 0-3, 0-4 och 0-5 kom innan Storvreta fick in en reducering i slutet av perioden. Resterande del av matchen handlade allt om Storvretas kamp att ta sig tillbaka och kvittera. Och kvitteringen kom 47 sekunder från full tid i spel 6 mot 5. En kvittering inprickad av Andreas Stefansson som suttit bänkad sedan första perioden. 

Storvretas landslagsspelare Tobias Gustafsson förklarade efter matchen för Sportexpressen.

– Det är första perioden som vi förlorar matchen. I straffavgörandet kan det gå hur som helst. Vi låter dem springa förbi oss och vi står bara att tittar på, apropå Linköpings chockstart i den första perioden. 

Efter 60 minuter spel var ställningen 6-6 och efter tio minuters sudden death väntade ett straffavgörande. Det andra på en vecka i just Uppsala. Innebandy-Sverige höll andan ett kort ögonblick, skulle Linköping bjuda TV-publiken på en ytterligare zorro-orige. Svaret dröjde inte många sekunder. Av totalt sju straffar sköt Linköping fem med den sedan länge omtalade zorrostraff-tekniken. Först ut en zorro-specialist som gjorde två mål i straffavgörandet. 

– Jag som har zorrat mycket under mina ungdomsår känner att när så mycket står på spel måste jag använda zorro på straffarna. Vi i Linköping är öppna med att vi är för en regeländring men när reglerna är som det är kommer vi använda dem om de behövs, säger Simon Palmén till Innebandymagazinet

Du fick lägga den första straffen och den sista. Var det en slump?

– Ja, det får jag säga. Vår tränare valde ordningen och jag skulle börja. Sedan i sudden straffarna blev det Alm som tog första. När det blev en omgång till fick jag chansen.

Hur känns det att avgöra matchen på en omtalad zorrostraff som varit den stora snackisen i innebandy-Sverige de senaste dagarna?

– Det är en svår debatt. Jag vet inte vad jag mer ska säga som inte redan är sagt. Storvretas målvakt Måns var mycket kritiskt efter förra matchen i Uppsala om att använda zorro på straff. Men då har han snabbt glömt av att han hade en spelare i sitt gamla lag (IBK Dalen) förra säsongen som gjorde zorrostraff så fort han fick chansen. Tycker Måns att zorrostraffar inte är okej bara när motståndare gör sådana straffar?

Igår tappade Pixbo Wallenstam 5-1 ledning till förlust 5-6. Idag var det många i innebandy-Sverige som undrade om ni skulle gå i samma fälla att bli passiva i en stor ledning. Ni hade 5-0 och en 6-2 ledning?

– Ja, vi är medvetna hur det gick för Pixbo. Vi blev lite låga och slarviga i vårt spel. Vi pratade mycket inför tredje perioden att inte hamna där att bli passiva. 

På onsdag väntar match nummer 6, ni har då möjlighet att kvittera till 3-3. Hur känns det inför den matchen?

– Det är en härlig känsla att sätta sig på bussen hem till Linköping. Jag tänker att vi vann första hemmamatchen klart i slutspelet. I den senaste hemmamatchen slarvade vi bort matchen i sista perioden med bland annat två egna självmål. Dessutom vann vi hemma mot dem i sista seriematchen. Just nu är det väldigt skönt att säsongen inte är över och att vi förlängt säsongen. Det känns mycket positivt att få chansen att kvittera och ta serien till sju matcher. 

Hur är känslan att möta Storvreta i slutspelet?

– Jag har en härlig känsla att vi har bra koll på dem. Vi var inställda att få möta dem redan innan serien var slut. Jag tycker att vi har koll hur de vill spela och vi har koll hur vi ska spela mot dem. Vi har haft ett mycket bra försvarsspel i slutspelet och de har en formation som är riktigt vassa som vi får jobba ännu hårdare emot.

 

Sammanfattning Straffarna: 

6-6 Storvreta Eriksson -MISS!

6-7 Linköping Palmén – MÅL!! (Zorro)

 

7-7 Storvreta Gustafsson – MÅL! 

7-8 Linköping Carrington – MÅL (Zorro) 

 

8-8 Storvreta Sundstedt – MÅL!

8-8 Linköping Samuelsson – MISS! 

 

9-8 Storvreta Andersson – MÅL!

9-9 Linköping Alm– MÅL! (Zorro)

 

9-9 Storvreta Stefansson – MISS!

9-9 Linköping Jendrisak – MISS!

 

Sudden straffar omg 1:

9-9 Storvreta Andersson MISS!

9-9 Linköping Alm Miss! (Zorro)

 

Sudden straffar omg2

9-9 Storvreta Sundstedt – MISS!

9-10 Linköping Palmén – MÅL! (Zorro!)

ANNONS

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: