Foto: Roland Osbeck
SM-slutspel

EXTRA: David Gillek stängs av

ANNONS

Linköping får klara sig utan sin huvudtränare i de två kommande matcherna.

Det uppstod ett stort tumult på planen efter den tredje SM-finalen mellan Storvreta och Linköping. Bråket uppstod efter att Storvreta precis vunnit med 2-1 efter straffläggning.

Linköpings tränare David Gillek stängdes därefter av under utredning, och nu har han fått sin dom: Han stängs av i två matcher.

Juridiska nämnden skriver bland annat följande i sitt beslut: 

JN anser det genom bevisningen är styrkt att David Gillek tagit ett kortvarigt stryptag på spelare nr 19 i Storvreta IBK som varit av sådan kraft att det efterlämnat viss rodnad. Skälen till JN:s bedömning är följande. Nihada Cenanovic (Domarcoach) ger stöd för anmälarens uppgifter genom att hon har sett att David Gillek ”tar tag i hans hals” och att det åtminstone skett med en hand. 

De uppgifter Nihada Cenanovic lämnat, i egenskap av domarcoach och därmed funktionär, ska enligt praxis från Riksidrottsnämnden väga tungt (se RIN 656/91-14). Fotografierna på spelare nr 19 efter match visar viss rodnad, vilket starkt tyder på att kraften inte varit obetydlig. David Gillek har tillstått att visst våld har utövats, men att det inte varit fråga om ett stryptag. 

Du kan läsa hela underlaget till beslutet här, där David Gillek ger sin version om vad som hände.

ANNONS

TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: