#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Hon blir Kalmarsunds första värvning till kommande säsong

ANNONS

Plockar in polsk landslagsspelare från den tjeckiska ligan.

Kalmarsund har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2023/24. Från det tjeckiska högstaligalaget 1. SC Vítkovice plockar man in Dominika Buczek.

21-åringen representerar Polands landslag och kan spela både forward och center. Hon debuterade i VM-sammanhang redan när hon var 17 år, och gjorde då 14 poäng på 7 matcher i VM 2019.

Nu toppar hon också poängligan i Tjeckien: Det blev 61 poäng (22+39) i grundserien, och hon leder även slutspelets poängliga i skrivande stund.

– Det känns riktigt bra att vi lyckas landa värvningen av Dominika Buczek som vi tror mycket på. Vi har, adderat till det vi själva kunnat scouta, enbart fått fina vitsord från spelare och ledare som känner henne väl, säger Kalmarsunds sportchef Patrik Klockare Bäck i ett pressmeddelande.

– Dominika är en hybridspelare som kan spela både höger, center eller vänsterforward vilket självfallet är en jättestyrka. Vi vill addera krut till vår offensiv, då vi som lag och förening vill stå för en rolig innebandy. Där är vi övertygade att Dominika kommer bli en fint tillskott även om vi inte kan räkna med att hon skall kunna hålla uppe sitt fantastiska poängsnitt från den tjeckiska ligan.

Dominika Buczek Foto: Michael Peter, IFF

"Kommer sätta ett stort avtryck i SSL till hösten"

I Kalmarsund så åter förenas Buczek med Alžbeta Ďuríková, som hon spelade ihop med i Vítkovice.

– Vi har väldigt goda erfarenheter från utländska spelare i FBC Kalmarsund och Dominika kommer inte vara ett undantag. I vår strävan att ta nästa steg och bli ett topplag i SSL behöver vi spelare som är fullt dedikerade sin sport och där vet vi hon passar in i mallen perfekt, fortsätter Klockare Bäck.

Dominika Buczek om sin övergång:

– Jag gillar deras planer för de kommande åren och vad de vill uppnå. Jag tror att FBC Kalmarsund kommer att bli en av de bästa klubbarna i Sverige, och jag är glad att få bli en del av det. Det finns flera spelare som jag har spelat mot och några som jag brukade spela med. Så jag vet att de är riktigt bra, och att spela med dem kommer att bli riktigt kul. Jag är en riktigt känslomässig spelare, och ibland kan det vara ett litet problem, men för det mesta är det bra. Dessutom gillar jag inte att förlora, så jag gör mitt bästa för att vinna.

Viktor Sheffield, huvudtränare i Kalmarsund:

— En jättespännande spelare som jag tror mycket på. Hon har en imponerande poängskörd i Tjeckiska ligan och är en spelare med fin teknik som spelar med högt tempo. Jag är övertygad Buczek kommer sätta ett stort avtryck i SSL till hösten.


TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: