Jönköping-Lockerud/Mariestad 3-5 (0-1 i matcher)
Foto: innebandy.tv
Allsvenskan västra/södra

Jönköpings långa segersvit tog slut – besegrades av Lockerud/Mariestad

ANNONS

Lockerud Mariestad skrällde och bortaslog Jönköping med 5-3 i rond ett av SSL-kvalet.

Jönköping, som förra våren ramlade ur Superligan, avslutade säsongen starkt i Allsvenskan Södra då man vann de 15 avslutande omgångarna. Den segersviten tog idag slut i SSL-kvalets första match.

På andra sidan stod Lockerud/Mariestad, som slutade tvåa i Allsvenskan Västra efter att ha säkrat kvalplatsen i den sista grundserieomgången.

Västgötarna, som agerade bortalag idag, gick upp i en 2-0-ledning i slutet av andra perioden, men Jönköping kom ikapp och kvitterade till 2-2 när knappt tre minuter var spelat i tredje.

Det matchavgörande 3-2-målet stod Lockeruds Alma Bäckstedt för, och det kom när klockan stod på 10.26 i slutperioden. Jönköpings Moa Schönning skapade nerv med en sen reducering, men gästernas Ellen Nyman kunde sedan spika slutresultatet till 5-3.

– En riktigt skön seger och en av våra bästa prestationer på bortaplan i år. Vi gör en stark insats defensivt och hittar vägar att skapa chanser framåt. Nu är det bara att ladda om till onsdag när serien vänder hem till Mariestad, sa Lockeruds tränare Mickael Fredriksson efter matchen.

Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson spådde inför kvalet att Jönköping skulle avancera med 2-1 i matcher:

Jönköping inledde säsongen sömnigt men växlade upp i slutet när man spelat ihop årets upplaga. Jag tror att man avslutade med 15 raka matcher utan förlust och går in i kvalspelet med ett ruskigt självförtroende. Tittar man på spelarna som gjort mest poäng i Jönköping så hittar man en 05:a överst, en 04:a på andraplats och en supervärvning och 03:a på tredje plats. Mirka Markström, Nelly Flodin och Emma Brydolf kommer säkerligen leverera även i kvalet också. En fantastisk framtid i Jönköping men hur pass bra kommer dessa junisar klara av pressen att spela ett kval? Så Jönköpings största tillgångar är också deras största orosmoment. 

Lockerud största tillgångar heter Ellen båda två och Lundin och Nyman i efternamn. Det är dessa två spelare som måste spela på topp om Lockerud ska ha en chans att gå vidare till play off 2. Västgötarna har fyllt på med två hemvändare från SSL under säsongen i Jennifer Wirén och Cecilia Habib Westh och det är två spelare som kan bli guld värda också. 

När det kommer till kvalrutin så har Lockerud lite mer av den varan men smålänningarna har bättre form och självförtroende. Det ska dock sägas att den Västra serien varit lite tuffare en den södra i år så formen kanske är likvärdiga. Det kommer bli en tuff matchserie där jag tror att lagen kommer vinna respektive hemmamatch med tre fyra bollar så matcherna i sig blir inte så jämna. Men den tredje och avgörande matchen kommer bli riktigt jämn och kommer att få avgöras i sudden där Mira Markström avgör.     


 


TV: Säsongens dråpligaste utvisning?

Bisarra starten på SM-slutspelet!

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK

Den här artikeln handlar om: