Superligan

Highlights: Linköping-Storvreta

Linköping kvitterade till 1-1 i matcher efter att ha slagit Storvreta hemma med 8-3.

Sedan bäst av sju-serier införts i herrarnas SM-slutspel så har det spelats 32 kvartsfinalserier. Endast vid fem tillfällen så har ett lag avancerat till semin efter att ha förlorat den första kvartsfinalen.

Linköping chanser till semifinal fick därmed ses som så efter den inledande 4-1-förlusten borta mot Storvreta i förrgår, men nu har man gett sig själva bättre chanser då man vann dagens returmatch med 8-3 på hemmaplan.

Det var ett effektivt Linköping som gick i i den avslutade första perioden med en 3-1-ledning. Man spräckte målskyttet efter bara 69 sekunders spel, när Joel Rypar gjorde 1-0. Tio minuter senare ökade Lukas Eldholm på till 2-0, men Storvreta kunde snabbt reducera genom Andreas Stefansson. Maten Jendrisak gav sedan Linköping en tvåmålsledning efter sitt 3-1-mål.

Kritiken: “Blir omöjligt för Måns att ta bollar”

I andra perioden var det Storvretas tur att öppna starkt, då Tobias Gustafson reducerade till 3-2 efter 53 sekunder. När 40 minuter var spelat kunde vi konstatera att Linköping istället ökat sin ledning efter mål av Emil Lögdberg och Simon Palmén. Därmed var ställningen 5-2 inför tredje.

– Jag är besviken, såklart. Framförallt i försvarsspelet: Vi ger dem såna jävla ytor. Det blir omöjligt för Måns (Parsjö) att ta bollar när vi inte täcker skott och släpper diagonalare. Det har bara vart att raka in dem för dem. Det är ingen bra försvarsperiod det här, sa Storvretas lagkapten Tobias Gustafsson i Expressens TV-sändning efter andra perioden.

Linköping kunde sedan dra ifrån ytterligare i slutperioden, som man vann med 3-1 efter mål av Kevin Söderling, Olle Abrahamsson och slutligen Matej Jendrisak. Storvretas enda målskytt i tredje var Filip Eriksson.

– Vi vill det här mer än vad de vill. Det är så tydligt, sa Linköpings målvakt Gustav Jansson i Expressens sändning efter matchen.

Han fortsatte:

– Det känns redan från start att vi vill det här. De (Storvreta) ser väl det som en transportsträcka. Det är energi från grabbarna rakt igenom och vi står upp för varandra.

Det här var första gången den här säsongen som Storvreta släppte in åtta mål i en SSL-match: Som mest hade man släppt in sju. Idag fick man också klara sig utan Albin Sjögren som saknades.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas på tisdag, då i Uppsala.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö