Superligan

Highlights: Helsingborg-Växjö

ANNONS

Helsingborg bröt sin dystra måltrend mot Växjö men föll till slut med 9-4.

1 mål per match. Det var Helsinborgs facit framåt i de tre matcher man spelat mot kvartsfinalmotståndaren Växjö den här säsongen. 1-8 och 1-6 slutade matcherna i grundserien och när lagen möttes i årets första kvartsfinal segrade Växjö på nytt, den här gången med 2-1.

När lagen åter ställdes mot varandra under söndagen så såg Helsingborgs målsnitt ut att inte förändras allt för mycket.

Ludvig Öberg gjorde första periodens första och enda mål och gav då Växjö ledningen med 1-0, detta efter att ha överlistat Helsingborgs målvakt Mattias Qvarfordt som fick chansen när i sjuka Jonathan Edlings frånvaro.

– Vi har pratat om att göra det som krävs för att vinna. I denna matchen kommer det inte räcka med ett mål, det vet vi redan nu. Då får vi göra fler. Jag tror vi kommer hitta fler sätt att vinna, sa Helsingborgs lagkapten Olivier Johansson i Expressens TV-sändning efter första perioden.

Stekheta Tommy Bolin tvåmålskytt

I andra gick Växjö upp i en 4-0-ledning efter ett mål av Marcus Ekengren och två av formtoppade Tommy Bolin. Helsingborgs första mål för dagen kom sedan när i andra periodens sjunde matchminut då Linus Nordgren reducerade till 1-4.

Målet gav en viss ketchupeffekt, Daniel Johnsson zorrade därefter in en straff och två minuter senare reducerade Christoffer Andersson till 3-4 efter ett powerplay-mål.

Växjö fick sedan in två psykologiskt viktiga mål vilket gjorde att de gick in i tredje med en 6-3-ledning.

– Det är lite upp- och-ner. De får straff och PP som de straffar oss lite på. I det stora hela är det helt okej, men lite svängigare andraperiod en första, sa Tommy Bolin till Expressen inför tredje.

Plockade ut målvakten med tio minuter kvar

Linus Nordgren gav sen Helsingborg lite hopp efter hans 4-6-mål som tidigt i tredje. När halva slutperioden var spelad kunde dock Samuel Folkesson Algman göra 4-7 för gästerna efter att ha slagit in sen egna retur.

Helsingborg plockade då sin målvakt men lyckades inte utnyttja 6-mot-5-spelet, istället kunde Felix Göthberg utöka Växjö-ledningen till 8-4 i tom kasse. André Andersson spikade sedan slutresultatet till 9-4, detta i 5-mot-5.

– Vi är för svaga i de två första (perioderna), framförallt i den första. Vi har chanser att ta kontringar men väljer att spela det säkert. Vi blir för låga och låter dem styra alldeles för mycket. När vi väl kommer ifatt så känns det som vi slappnar av. Då gör de två snabba och så är det lång väg igen, sa Helsingborgs Christoffer Andersson till Expressen efter matchen.

Växjö leder nu matchserien med 2-0. Nästa rond spelas på tisdag, då i Småland.

ANNONS

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: