Västerås IBS vann mot Lindås Rasta IBK
Montage
Matchrapport

Bra start för Västerås IBS efter seger med 5-1 mot Lindås

ANNONS

Västerås IBS har övertaget inför avgörandet mot Lindås. Laget vann första matchen i Superligan Kval SSL Play Off 1 dam på hemmaplan på söndagen med 5-1 (1-0, 1-0, 3-1). Returen spelas onsdag 22 mars.

– Vi gör en solid insats i förstaperioden med fokus på att spela enkelt och ligga rätt i offensiven och defensiven. Våran andra period är inte lika solid och Lindås får tryck på oss i stora delar av den perioden. Vi går dock in i den tredje perioden med 2-0 ledning. Vi lyfter i tredje och Lindås får kontakt när dem gör 2-1 när det har gått 7:36 men vi utökar till 3-1 efter trettio sekunder och efter det kontrollerar vi matchen och jag tycker att resultatet var rättvist utifrån 60 minuter, tyckte Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman, efter matchen.

Lindås tränare Anders Nilsson kommenterade matchen:

– Västerås är bättre än oss idag. Det är ingen 5-1 match men de vinner rättvist. Vi kommer inte upp i nivån vi haft de senaste veckorna och det håller inte mot ett lag som Västerås. Bara att bryta ihop och komma igen med nya tag på onsdag. Då är det 0-0 igen och chans till revansch.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: