Foton: Per Wiklund
SM-slutspel

KLART: De möts i damernas kvartsfinaler

ANNONS

"Borde bli en walk in the park" - så blev slutspelsvalen.

Svenska Superligan 2022/23 är färdigspelad på damsidan och seriesegrare blev Thorengruppen. Därför fick Umeålaget välja kvartsfinalmotståndare först. Därefter var det tabelltvåan Pixbo Wallenstams tur, följt av Västerås Rönnby.

Thorengruppen valde Malmö.

– Det finns för- och nackdelar med alla lag som vi hade kunnat välja mellan, men vi känner att Malmö är ett bra val. Fin arena, skickliga spelare så vi kommer ställas på prov direkt från start. De är ganska fysiska och vi vill komma in i det fysiska spelet i slutspelet redan från start, säger Thorengruppens tränare Daniel Jernberg i Expressens sändning.

– Väntat val. Vi har väl inte presterat på topp mot Thorengruppen så jag förstår att de väljer oss. Vi ska nog hitta på någonting som gör att vi i alla fall kan vara med och störa, men de är skyhöga favoriter, säger Malmös tränare Patric Johansson.

Pixbo Wallenstam valde Kalmarsund.

– Vi har haft tre bra matcher mot dem, det är en bra arena och ett lag som vill spela och smälla på, spela slutspelsinnebandy. Jag tror att det kommer bli roliga och tuffa matcher, säger Pixbos tränare Jonas Gustafsson.

– Det var väl ganska väntat. Kortare att åka till Göteborg än Umeå, så det är vi ganska nöjda med. Tuff matchserie för oss men vi vet att vi har höga toppar och det gäller bara att prestera där så går vi in med tillförsikt att vi ska nypa en match borta, sedan är vi starka hemma. Vi ska göra det vi kan, säger Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield.

Västerås Rönnby valde Endre.

– Det är ett bra lag med bra slutspelskultur. Bra tränare. Så det kommer att bli tuffa och roliga matcher, säger Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

– Det var väl kanske väntat. Vi diskuterade om de skulle välja oss eller hålla det ekonomiskt och åka till Täby. Jag tror att det kan bli en väldigt bra matchserie, de får väl ändå gå in som ganska stora favoriter. De har ju slagit oss båda gångerna. Vi har väl inte så stor procentuell chans enligt media på Gotland, jag tror att det låg på 20 procent, så enligt det borde det väl bli en ”walk in the park” för Rönnby, säger Endres tränare Bruno Lundberg.

Det innebär att sista kvartsfinalserien blir mellan Falun och Täby.

– Täby är ett spelande lag, vill spela innebandy. De har några individuellt skickliga spelare. Vi har haft tuffa matcher mot dem i år, så det blir spännande, säger Faluns tränare Eric Björk.

– Rätt så väntat. Vi hade kanske trott att det skulle bli Rönnby eller Falun. Vi har haft tre bra matcher mot Falun i Svenska Cupen. Två i serien och en i cupen, säger Täbys tränare Richard Wellsmo.

ANNONS

TV: Säsongens dråpligaste utvisning?

Bisarra starten på SM-slutspelet!

Den här artikeln handlar om: