IBK Dalen vann mot AIK
Montage
Matchrapport

Bra start för Dalen efter seger med 4-0 mot AIK

ANNONS

Dalen har övertaget inför avgörandet mot AIK. Laget vann första matchen i Superligan Kval SSL Play Off 1 dam på hemmaplan på lördagen med 4-0 (1-0, 1-0, 2-0). Returen spelas onsdag 22 mars.

– Kul med seger i första matchen. Vi startade matchen i ett högt tempo och hade mycket boll i första perioden. I andra blev det mer rörigt då vi får spela boxplay två gånger, men löser det väldigt bra. Sedan fortsätter vi ösa på i tredje akten och jobbar stenhårt i försvaret. AIK plockar målvakten i slutet, men vi gör det väldigt bra med en mindre på planen. Kul att kvalet är igång och vi får inleda med ett starkt försvarsspel, och att Carsbo i målet får hålla nollan också. Nu laddar vi för match två nere i Stockholm på onsdag, kommenterade Dalens tränare Caroline Stattin.

AIK:s tränare Torbjörn Aanerud:

– Match ett i Umeå blev inte riktig vad AIK hade förväntat sig. Där Dalens presspel och raka spel gav utdelning. Dalen hade det betydligt lättare att skapa bra målchanser medan AIK kämpade och slet och hade det svårt att få till klara målchanser. Matchen slutade med 4-0 till Dalen där de från start till mål hade rätt bra koll på händelserna på banan. AIK försökte i sista där nya formationer dök upp i varje byte, men lyckades aldrig få in bollen.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Den här artikeln handlar om: