#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Nästa pusselbit i Faluns lagbygge: "Nu är nästan hela truppen klar"

ANNONS

Skriver på kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26.

Backen Patrik Burman anslöt till Falun inför säsongen 2020/21. Han kom då närmast från en treårig sejour med Sirius i SSL, innan dess hade Burman också hunnit representera RIG Umeå (två år) samt moderklubben Huddinge IBS.

Kontraktet skrevs på tre år vilket innebar att det nu löpte ut efter årets säsong, men nu står det klart att Burman stannar i minst två år till då han skrivit på ett nytt avtal med Falun.

– Det känns bra. Jag trivs i föreningen, med laget och i staden Falun. Det känns väldigt bra att det är klart med en förlängning. I slutändan kändes det ändå självklart att fortsätta resan i Falun. Jag vill fortsätta vinna titlar, säger Burman i ett pressmeddelande.

Rickard Hedlund, sportchef i IBF Falun:

– Han kom från Sirius som var på en lite annan nivå än Falun men har gått in och över tid etablerat sig som ordinarie. En bra rightback som spelar enkelt men har ett potentiellt större offensivt spel i sig, det tror jag att han kommer kunna växla upp under de kommande åren.

Siktar på A-landslaget

Burman är en av få spelare i Falun utan A-landslagsmeriter, men ambitionen framöver är att dra på sig den svenska landslagströjan.

– Jag vill fortsätta att ta steg i min utveckling och jag hoppas att jag ska kunna nå hela vägen till blågula nivåer. Det är självklart där man vill tävla, på internationell nivå. Att få fortsätta vinna titlar med IBF Falun och att bära blågul tröja, det är ambitionen under de här åren.

Rickard Hedlund anser att det finns en chans att Burman får uppfylla sitt mål.

– Patrik visade i Champions Cup att han håller internationellt. Sedan är det alltid ett nålsöga att slå sig in i en svensk landslagstrupp. Men är man i IF Falun och färgar här, då är man i någon mening en toppspelare i världen och då man också aktuell i en landslagsdiskussion.

Hedlund berättar också att trubbygget inför säsongen 2023/24 snart är färdigt.

– Ja, nu är nästan hela truppen klar. Det är ett fåtal pusselbitar kvar men det mesta har fallit på plats och det känns kul för med de förlängningar vi gjort så ser vi också att vi kommer att vara relevanta i diskussionen om att vara Sveriges bästa lag i några år till framöver.

–  Det känns viktigt att vi kan bjuda Falupubliken på det. Det är häftigt det vi har i lilla Falun, att vi kan ha världens bästa lag. Det är viktigt att vi inte slår oss till ro utan fortsätter vara hungriga och utvecklas som förening.

ANNONS

TV: Säsongens dråpligaste utvisning?

Bisarra starten på SM-slutspelet!

Den här artikeln handlar om: