#ibsilly
Foto: Roland Osbeck och Marcus Vilson/mphotos.se
#ibsilly

Tre klubbikoner lämnar sina allsvenska lag

ANNONS

Älvsjö och Hovslätt tappar rutin inför kommande säsong.

Nykomlingarna Älvsjö stod för en fin säsong i Allsvenskan Norra. Man var aldrig indragna i bottenstriden, istället slogs man länge om kvalplatserna, och landade i slutändan på en sjätteplats.

Till nästa säsong får man klara sig utan två av sina mest rutinerade spelare. Jonas Agnepil har gjort nio säsonger i klubbens A-lag, men den här blev den sista: 32-åringen lämnar nu laget.

– Känd som en uppoffrande backklippa med hårt fysisk spel som adelsmärke.  Nu lägger han Älvsjörustningen på hyllan och vi tackar ödmjukast nummer 14 Jonas Agnepil för alla insatser som blåmärken under åren, skriver Älvsjö på sin Instagram.

I samma inlägg meddelar man också att Victor Ferraresi gjort sitt i klubben efter sex säsonger. 37-åringen har tidigare spelat i både SSL och Schweiz, och avslutade sin sejour i Älvsjö med att göra 22 poäng på 13 allsvenska matcher den här säsongen.

– Bollbohemen Victor Ferraresi har varit på den absoluta innebandytoppen och avslutar nu tiden i blått, efter sin sjätte säsong i klubben. En av kaptenerna och omöjlig att ta bollen av bakom motståndarmålet. Helt enkelt omöjlig att ersätta. Tack för allt och alla viktiga poäng nummer 10 Victor Ferraresi, skriver klubben.

Slutar efter 145 matcher i klubben

Även i den södra allsvenskan så tackar en trotjänare för sig: Hovslätts Markus Eriksson avslutar sin innebandykarriär. 29-åringen har tillhört Hovslätt sedan 2017/18 och har totalt gjort 216 poäng (119+97) på 145 matcher i den rödvita tröjan.

Eriksson var med och tog upp Hovslätt till Allsvenskan – likt Älvsjö gjorde man sedan en fin säsong och slutade även de sexa i serien.

– Ja, det var ett tufft beslut såklart när jag har gjort detta så länge, Hovslätt är en klubb jag har trivts väldigt bra i, men tyvärr finns inte riktigt tiden nu när man har familj, säger Markus ”Boda” Eriksson till Hovslätts hemsida.

Han fortsätter:

– Jag kommer självklart sakna laget mest, ett helt fantastiskt gäng grabbar som jag har haft många roliga stunder med. Men, nu blir det att umgås med familjen och träna på egen hand. Jag hoppas att få med mig Rosander på en svensk klassiker framöver. Och vem vet, kanske man får se mig på innebandyplanen i någon lägre division?

Max Gustafsson, tränare i Hovslätt:

– Jag är oerhört tacksam över de här två åren som jag har fått jobba med Boda. Boda är en lojal Hovslättspelare som har gjort många säsonger i föreningen och många raka säsonger. Han har trivts väldigt bra och han har varit en viktig ledare för gruppen över många år. Boda har verkligen lärt mig vad det handlar om att tävla och att alltid vilja vinna matcher. Det är en otrolig vinnarskalle som alltid vill få ut max av sig själv och gruppen. Det har varit en oerhörd ära att få ha att göra med Boda och den människa som jag verkligen kommer att sakna. Både i gruppen och i min omgivning.


TV: Här slår Sam Madani nytt poängrekord i Allsvenskan

Bele Barkarby-forwarden blev historisk när han gjorde sin 88:e poäng under samma allsvenska säsong.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: