Foto: Bejto Demiri
SM-slutspel

Pixbo nollade Kalmarsund i rond 1

ANNONS

Blekt Kalmarsund föll klart på hemmaplan när kvartsfinalerna drog i gång.

När kvartsfinalserien mellan Kalmarsund och Pixbo Wallenstam rullade i gång i SBB Arena i Kalmar var det allt annat än feststämning inför 802 åskådare, förutom i bortalagets omklädningsrum efter matchen.

– Ja, det var bra atmosfär där efter slutsignalen. En bra start förstås för oss och vi åkte till Kalmar med vetskapen att vi måste vinna en bortamatch och det kan bli så att vi måste vinna fler. Vi tänker att det är 0-0 igen inför nästa match i Wallenstam Arena. Vår seger ikväll är inget värt om vi tror att det nu bara går att ställa in skorna i nästa match, säger Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson till Innebandymagazinet.

Via periodsiffrorna 0-1,0-2 och 0-1 vann seriefemman Pixbo Wallenstam mot seriefyran Kalmarsund med 0-4. Landslagsmålvakten Jon Hedlund briljerade genom att hålla nollan och tillsammans med bland annat Martin Östholm Mölnlyckelagets mest lysande stjärnor denna kväll.

När kvartsfinalspelet avgörs i bäst av sju matchen brukar det vara svårt att skapa hype i match 1. Det var verkligen fallet i Kalmar. Oengagerad hemmapublik och hemmaspelare i 60 minuter.

Första perioden var ett sömnpiller i publikens ögon, två lag som kände på varandra och allmänt avvaktande. Mycket bollstrul och allmänt hafsigt spel. Men för varje minut som gick av matchen blev det allt tydligare att Pixbo Wallenstam hade kontroll på matchen.

“Stygga och grisiga”

Matchavgörande skede av matchen var när Pixbo Wallenstam i matchminut 37 och 39 gjorde 0-2 genom Martin Östholms stänkare och strax efteråt noterades Felix Lanver för 0-3-målet.   

– Jag håller med, vi får ett målmässigt övertag som gav oss arbetsro inför slutperioden. Det är en stor skillnad att ha med sig tre mål i försprång än ett.

Oj, vad ni krigade framför kassen i matchen?

– Det är som Thomas Brottman berättade i Innebandymagazinet inför första matchen, vi behöver vara stygga och grisiga Pixbo om vi ska göra säsongen lång. Det finns inget snyggare seger än att hålla nollan.

Pixbo Wallenstam fick extremt mycket frislag emot er i egna slottet. Hur upplevde du det från båset?

– Jag är otroligt stolt att vi tar frislag där. Förr ”mesade” vi framför eget mål och släppte in billiga mål. Vi måste stänga slottet och undan med skiten helt enkelt, jag är jävligt stolt över killarnas arbete i 60 minuter.

På lördag spelas match 2 i matchserien, ingen risk att ni får hybris på väg hem till Göteborg igen?

– Det är mitt och ledarnas jobb att få gubbarna ner på jorden igen. Vi har jobbat hårt för det här och min känsla är att laget har förståelse att vi gjort 1-0 i en lång matchserie. Jag tycker att Kalmarsund är bra, de trycker på bra men med tur och skicklighet håller vi undan.

Hur är det med Alfred Pettersson som utgick skadad?

– Jag har inte kollat efter ännu. Det är enda smolken i bägaren, det kan vara något med knäet.

Nu väntar ångestmatch på lördag i Wallenstam Arena för Kalmarsund som behöver studsa tillbaka med en seger, inte minst för att ta tillbaka hemmaplansfördelen i en eventuellt avgörande match. Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson förklarade i Expressens sändning efter matchen att de förlorade mot ett hungrigare motståndare.

– De sliter lite hårdare och vi hamnar i större dippar än Pixbo. De gör en jättebra bortamatch. Det är en av sju matcher, vi måste titta vad vi kan göra bättre. Vi förlorar mer närkamper över hela plan, Vi är inte tillräckligt ödmjuka ikväll, säger Gustavsson.

Se highlights från matchen här.

ANNONS

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Du kanske även vill läsa: Highlights: Kalmarsund-Pixbo 0-4 (kvartsfinal 1 av 7) Den här artikeln handlar om: