IBK Luleå vann mot Örnsköldsvik IBF

Utklassning när IBK Luleå besegrade Örnsköldsvik IBF i Kronanhallen

IBK Luleå hade inga problem med Örnsköldsvik IBF i Allsvenskan norra/östra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-2 (1-0, 3-1, 3-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Örnsköldsvik IBF vann med 5-2.

– Vi gör en helgjuten insats från start till mål. Vi sätter lagom press på Ö-vik och klarar av deras press väldigt bra. Vi jobbar hårt i försvaret och kommer i många spelvändningar som vi i denna match gör mål på. Vi varierar bra och håller också ibland långa anfall och är egentligen aldrig riktigt hotade i denna match och vinner fullt rättvist, kommenterade IBK Luleås tränare Roger Ehlin.

Örnsköldsvik IBF:s tränare Peter Selin tyckte till om matchen:

– En riktig "skitmatch" från vår sida!

IBK Luleå tog ledningen efter nio minuters spel, genom Annie Ehlin.

IBK Luleå stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 1-0 till 4-0 på bara 5.26.

Med 3.1 kvar att spela av perioden kunde Linnéa Lundgren göra 4-1 för Örnsköldsvik IBF.

8.37 in i tredje perioden nätade IBK Luleås Isabell Frimodig framspelad av Hanna Sehlberg och ökade ledningen.

9.25 in i perioden slog Tindra Byström till och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Örnsköldsvik IBF.

IBK Luleå ökade också ledningen till 6-2 med 1.52 kvar att spela genom Hanna Aho Heikkilä på pass av Hanna Sehlberg.

Laget punkterade matchen med ett 7-2-mål med 20 sekunder kvar att spela på nytt genom Hanna Aho Heikkilä på pass av Hanna Sehlberg. 7-2-målet blev matchens sista.

IBK Luleås Hanna Sehlberg hade fyra assists, Annie Ehlin gjorde tre mål och Hanna Aho Heikkilä gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

IBK Luleå har en seger och fyra förluster och 13–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örnsköldsvik IBF har fyra vinster och en förlust och 22–18 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att IBK Luleå slutar på sjätte plats i tabellen, och Örnsköldsvik IBF på tredje plats.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå