RIG Umeå IBF förlorade mot IBK Dalen
Montage
Matchrapport

Stark seger för Dalen i toppmatchen mot RIG Umeå

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan norra/östra dam på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Dalen, som besegrade RIG Umeå med 9-7 (4-6, 2-0, 3-1) i seriefinalen.

– Matchen startade i ett ursinnigt tempo och vi gjorde 1-0 redan efter 40 sekunder. Det fortsatte i samma anda och efter 4. 03 in i första perioden ledde vi med 5-2. Efter två perioder stod det 6-6 på tavlan och det kändes öppet inför sista. Där utnyttjade Dalen sina chanser och gick ifrån till en tremålsledning. Vi reducerade och skapade tryck på slutet, men Dalen vann med 9-7. Det var en målrik match mellan seriens två bästa lag. Matchen hade kunnat slutat lite hur som helst men Dalen var lite effektivare den här gången, kommenterade RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren.

Dalens tränare Caroline Stattin tyckte så här om matchen:

– Matchen rivstartade med ett högt tempo och många mål. Det stod 2-2 på tavlan efter 1 minut och 38 sekunders spel. Båda lagen var verkligen laddade inför den här matchen, vilket syntes i första perioden. I andra perioden blir det mer organiserat spel och vi spelar framförallt bättre i vår egen zon med boll. Sedan fortsatte vi med detta spel i tredje och växlade upp det ytterligare. RIG plockar målvakten i slutet av den tredje, men där jobbar vi hårt för varandra och täcker mycket skott. En riktigt rolig match och en skön seger. Kul att avsluta seriespelet med ännu en vinst och inte ha förlorat en enda match efter ordinarie speltid i serien.

RIG Umeå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 6-4.

I andra perioden var det i stället Dalen som hade greppet. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 6-6.

Dalen stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 6-6 till 6-9 på bara 4.08.

Ella Zetterstedt reducerade förvisso, men närmare än 7-9 kom inte RIG Umeå. Dalen tog därmed en stabil seger.

Ida Sundström gjorde två mål för Dalen och spelade dessutom fram till ett mål.

RIG Umeå har två vinster, en oavgjord och två förluster och 31–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Dalen har fem vinster och 42–17 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att RIG Umeå slutar på andra plats i tabellen, och Dalen på första plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: