Björklinge BK förlorade mot Nacka IBK

Nacka vände underläge och vann

Nacka låg under inför sista perioden i bortamatchen i division 1 östra Svealand herr mot Björklinge. Men laget vände underläget, och vann, med 9-8 (2-2, 2-5, 5-1) i söndagens match i IFU Arena.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Björklinge var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 7-4.

I tredje perioden var det Nacka som var starkast. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 9-8.

Joachim Sjö gjorde fyra mål för Nacka och två assist och Jack Noaksson stod för ett mål och tre assist. Björklinges Fredrik Holtz stod för fem poäng, varav två mål och Daniel Wadberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Björklinge har en vinst och fyra förluster och 24–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nacka har två vinster, en oavgjord och två förluster och 36–37 i målskillnad. Det här var Björklinges tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nackas fjärde uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången betyder att Björklinge slutar på åttonde plats i tabellen, och Nacka på sjätte plats.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlust mot Nacka för Salem Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge