Katrineholm förlorade mot Telge SIBK
Montage
Matchrapport

Uddamålsseger för Telge SIBK som besegrade Katrineholm

ANNONS

Det blev dramatiskt när bortalaget Telge SIBK vann matchen mot Katrineholm i Duveholmshallen på lördagen. Segermålet för Telge SIBK stod Julia Södergren för med bara 49 sekunder kvar av matchen. Matchen i i Allsvenskan västra/södra dam slutade 5-4 (0-1, 1-1, 4-2).

– Vi dominerar stort i två perioder och har 21-6 i skott men bara 2-1. I tredje har vi bra koll men efter halva perioden så är vi inte tillräckligt ödmjuka och spelet börjar svänga. Vi tar timeout och det blir bättre, när det är tre minuter kvar så ledde vi med 4-2 men slarvar i egen zon och ger bort ett mål till 3-4 och där får Telje luft och så står det 4-4. Vi kliver på högt för vi är tvungna att vinna för att gå förbi. Istället blir det 4-5, inte första gången vi tappar de fem sista minuterna i år. Alltid surt att förlora när man är det bättre laget, kommenterade Katrineholms tränare Kent Olsson.

Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius:

– Jag tycker väl att vi inte kommer upp i nivå riktigt under de två första perioderna, där är Katrineholm bättre men inför sista gör vi om lite i formationerna och hittar lite ny energi. Även om Fbc gör 4-2 med tre minuter kvar känner vi att vi kan vända då vi var klart mycket bättre i sista perioden så vi trodde på det hela vägen.

Katrineholm tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Ebba Myllyvainio på pass av Angelica Högberg.

Efter 51 sekunder i andra perioden slog Wera Nygren till, framspelad av Stina Höög och kvitterade för Telge SIBK.

Katrineholms Tilda Lilja gjorde 2-1 efter 1.44 på pass av Isabella Nyström.

Telge SIBK förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 5-4.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Katrineholm med 25–17 och Telge SIBK med 21–17 i målskillnad. Det här var Katrineholms sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Telge SIBK:s sjätte uddamålsseger.

Det här betyder att Katrineholm slutar på femte plats, och Telge SIBK på fjärde plats.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: