AIK förlorade mot Linköping

Tre poäng till Linköping efter avgörande i slutperioden mot AIK

Linköping vann borta mot AIK i Superligan herr med 7-6 (2-3, 3-2, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Linköping avgjorde.

Matej Jendrisak slog till 16.35 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 7-6-mål.

AIK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Linköping hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Linköping tog ledningen på nytt, återigen genom Martin Karlsson efter 3.34 i tredje perioden.

AIK kvitterade till 6-6 genom Alex Kjellbris efter 5.24 av matchen.

Linköping kunde dock avgöra till 6-7 med 3.25 kvar av matchen genom Matej Jendrisak.

Noterbart är att Matej Jendrisak gjorde två mål för Linköping och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att AIK:s Kim Guilotte gjorde tre mål.

AIK har två vinster och tre förluster och 31–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 36–24 i målskillnad. Det här var AIK:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att AIK slutar på elfte plats, och Linköping på sjätte plats. Linköping är klart för slutspel.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen