Thorengruppen vann mot Pixbo Wallenstam IBK
Montage
Matchrapport

Straffar avgjorde för Thorengruppen i hemmasegern mot Pixbo

ANNONS

Thorengruppen mötte Pixbo hemma i en match i Superligan herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 8-7 (2-1, 3-3, 2-3, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Jim Johansson för.

– Skönt att få avsluta säsongen med en seger. Det var ingen större match men så klart härligt med en vinst. Det blir lite avslaget när inget av lagen har så mycket att spela för samt att Pixbo mest vill säkerställa att de inte får några skador innan slutspelet, tyckte Thorengruppens tränare Johan Lindgren, efter matchen.

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson kommenterade matchen:

– En trevlig stämning och fin atmosfär lagen emellan i första perioden som efter hand vaknade till liv och blev högdramatisk till slut. Svår match när man inte har någon placering att spela om men vi tar absolut med oss de sista 10-15 minuterna och förlängningen och tackar Thorén för att de bjöd på riktigt bra sparring inför slutspelet.

Första perioden var jämn. Pixbo inledde bäst och tog ledningen genom Felix Lanver efter 3.39, men Thorengruppen kvitterade genom Axel Hjälm. Och Thorengruppen hann också ta ledningen, genom Mattias Ljunggren.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det i stället Pixbo som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I straffläggningen var det Thorengruppen som avgjorde till 8-7. Den avgörande straffen stod Jim Johansson för.

Pixbos Oskar Weissbach hade tre assists och Daniel Kalentun stod för ett mål och två assist. Thorengruppens Axel Hjälm stod för tre poäng, varav två mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Thorengruppen med 34–33 och Pixbo med 36–25 i målskillnad. Det här var Thorengruppens andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pixbos fjärde uddamålsförlust.

Serien är nu färdigspelad. Thorengruppen slutar på nionde plats, och Pixbo på femte plats. Pixbo är klart för slutspel.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: