Lindås Rasta IBK vann mot Craftstaden

Stark seger för Lindås i toppmatchen mot Craftstaden

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Lindås, som besegrade Craftstaden med 5-3 (1-2, 1-0, 3-1).

– En bra match med två lag som är tighta i defensiven. Första perioden är ganska jämn men jag tycker vi tar över spelet i andra och tredje med bra bolltempo och bra rörelse. Craftstaden är bra och tunga att möta men jag tycker vi maler på vilket gör att de inte riktigt orkar stå emot vår offensiv. Vi vinner rättvist sett till 60 minuter, kommenterade Lindås tränare Anders Nilsson.

Craftstaden startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.3 slog Agnes Blomkvist till på pass av Linn Petersson.

Lindås kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.02 slog Justina Eliasson till.

Craftstaden tog ledningen på nytt efter 14.41, när Mathilda Zetterling slog till framspelad av Sanna Zetterling.

Efter 14.46 i andra perioden slog Hanna Hansson till, framspelad av Elin Nilsson och kvitterade för Lindås.

Efter 8.16 i tredje perioden gjorde Craftstaden 2-3, på nytt genom Mathilda Zetterling.

Lindås vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3 på bara 3. 25.

Resultaten i sista omgången betyder att Lindås slutar på andra plats i tabellen, och Craftstaden på tredje plats. Lindås är därmed klart för SSL.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten