Nacka Wallenstam vann mot Västerås Rönnby

Nacka Wallenstam åker ur serien – det står klart efter lördagens match

Det har varit en jobbig säsong för Nacka Wallenstam i Superligan dam. Efter matchen på lördagen hemma mot Västerås Rönnby i Ormingehallen blev det klart laget åker ur serien. Detta trots seger i sista matchen, som slutade 6-2 (3-1, 1-1, 2-0).

– Vi visar från matchminut ett vilken kvalitet det här laget besitter och håller det över 60 minuter. Vi hade bra koll på vad Rönnby hade för styrkor och var vi kunde såra dem i vår offensiv. Samtliga spelare spelade för klubbmärket och gav publiken något extra denna eftermiddag. En extra stjärna till Josefin Krogh i mål som var helt otrolig samt vår kapten Vilde med fyra mål, kommenterade Nacka Wallenstams assisterande tränare Gustav Hellgren.

Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk om matchen:

– Grattis till Nacka. De gjorde en stark insats där vi fick en lektion i hur effektiv innebandy ska spelas. Vi får lära oss och komma igen.

Nacka Wallenstam hade före lördagens hemmamatch fem förluster i rad.

Nacka Wallenstam stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 7.05 i mitten av perioden.

Västerås Rönnby reducerade dock till 3-1 genom Ellen Hansson med 1.20 kvar att spela av perioden.

Nacka Wallenstam ökade ledningen till 4-1, på nytt genom Vilde Rundfloen efter 1.58 i andra perioden.

Västerås Rönnby gjorde 4-2 genom Wilma Johansson med 2.5 kvar att spela av perioden.

Nacka Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Philippa Blom och Vilde Rundfloen.

Noterbart är att Nacka Wallenstams Vilde Rundfloen gjorde fyra mål och Philippa Blom gjorde två mål och ett målgivande pass.

Nacka Wallenstam har en seger och fyra förluster och 21–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås Rönnby har fyra vinster och en förlust och 29–21 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Nacka Wallenstam på 13:e plats i tabellen, medan Västerås Rönnby är på tredje plats.

Nästa motstånd för Nacka Wallenstam är Malmö FBC. Västerås Rönnby tar sig an Kalmarsund hemma. Båda matcherna spelas lördag 18 mars 14.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama