Växjö IBK vann mot FC Helsingborg

Målfest när Växjö besegrade Helsingborg i Fortnox Arena

Växjö hade inga problem med Helsingborg i Superligan herr, och vann hemma med 6-1 (2-1, 3-0, 1-0).

– En trött match med två lag som misstänkte att de hade viktigare fighter framför sig. Vi var starkast och vann rättvist, det tar vi med oss, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck.

Växjö startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Manuel Maurer och Samuel Folkesson Algman innan Helsingborg svarade och gjorde 2-1 genom Linus Nordgren.

I andra perioden var Växjö starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Samuel Folkesson Algman, Manuel Maurer och Jesper Sankell.

17.11 in i tredje perioden slog Felix Göthberg till och ökade ledningen. Det fastställde slutresultatet till 6-1.

Växjö har fyra segrar och en förlust och 42–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Helsingborg har två vinster och tre förluster och 21–26 i målskillnad.

Det här betyder att Växjö slutar på tredje plats, och Helsingborg på sjunde plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö