Lockerud/Mariestad vann mot Skoghall

Lockerud/Mariestad klart för kval efter seger mot Skoghall

Efter seger, 7-2 (3-0, 2-1, 2-1), på hemmaplan mot Skoghall står det klart att Lockerud/Mariestad efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är klart för kval till SSL.

– Vi visste innan matchen att vi skulle behöva göra en bra prestation för att vinna matchen. Det var otroligt starkt att plocka fram den här insatsen när det behövdes som mest. Segern är helt rättvis och vi kontrollerar stora delar matchen på ett imponerande sätt. Nu blickar vi fram mot ett kval till SSL, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson efter matchen.

Lockerud/Mariestad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Ellen Nyman, Jennifer Wirén och Julie Gidske.

Tidigt i andra perioden av perioden kunde Felicia Höglund göra 3-1 för Skoghall.

Lockerud/Mariestad gjorde dock två mål och gick från 3-1 till 5-1, målen av Saga Wictorin Jonsson och Jennifer Wirén.

Lockerud/Mariestad ökade ledningen till 6-1, återigen genom Julie Gidske efter 10.10 i tredje perioden.

Skoghall reducerade dock på nytt till 6-2 genom Amanda Gottebo med 1.23 kvar att spela av matchen.

Lockerud/Mariestad kunde dock avgöra till 7-2 med fyra sekunder kvar av matchen genom Wilma Lundin.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Lockerud/Mariestad med 24–15 och Skoghall med 16–21 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Lockerud/Mariestad slutar på andra plats, och Skoghall på tredje plats.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust