Warberg förlorade mot IBF Falun

IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot Warberg

IBF Falun vann borta mot Warberg i Superligan dam med 4-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan IBF Falun avgjorde i sista perioden.

– Jag tycker laget gör en riktigt fin prestation. Surt att vi inte lyckas vinna matchen men jag tycker det är ett stort steg framåt mot senaste tidens prestationer. All eloge till samtliga spelare, tyckte Warbergs tränare Andreas Burman, efter matchen.

Därmed har IBF Falun vunnit fyra matcher i rad i Superligan dam.

Första perioden var jämn. Warberg inledde bäst och tog ledningen genom Julia Gustafsson efter 9.59, men IBF Falun kvitterade genom Moa Jakobsson bara två minuter senare.

Andra perioden blev mållös.

5.36 in i tredje perioden nätade IBF Faluns Clara Hellgren och gav laget ledningen.

6.22 in i perioden slog Elin Olausson till framspelad av Ida Hawerman och kvitterade.

Efter 10.48 nätade Moa Gustafsson på pass av Moa Jakobsson och gav IBF Falun ledningen.

Efter 15.56 nätade Ellen Svensson på pass av Moa Jakobsson och ökade ledningen för IBF Falun. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Moa Jakobsson gjorde ett mål för IBF Falun och spelade fram till två mål.

Warberg har två vinster och tre förluster och 14–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Med en omgång kvar är Warberg på tolfte plats i tabellen, och IBF Falun är på fjärde plats.

I nästa match möter Warberg Thorengruppen borta och IBF Falun möter Lund Elit hemma. Båda matcherna spelas lördag 18 mars 14.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Revansch och tre poäng för Endre