Hovshaga AIF förlorade mot Åstorp/Kvidinge
Montage
Matchrapport

Hovshaga klart för kval trots förlust mot Åstorp/Kvidinge

ANNONS

Trots förlust, 3-8 (0-2, 0-5, 3-1), på hemmaplan mot Åstorp/Kvidinge står det klart att Hovshaga efter en bra säsong i division 1 södra Götaland herr är klart för kval till Allsvenskan.

– Vi viker ner oss på tok för enkelt. De är tunga och rutinerade. Män slår pojkar idag helt rättvist. Kvalet kommer bli spännande men vi måste upp flera nivåer, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg efter matchen.

Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper:

– En riktig urladdning. Vi får en bra start när Jonathan Rosengren gör både 1-0 och 2-0 innan det gått sju minuter. Sedan kör vi över dem i andra och vinner den med 5-0 och sedan bevakar vi det mest i tredje perioden och gör 8-0. Sedan slappnar vi av lite i slutet och de får reducera ett par gånger. Lite onödigt men det bjuder vi på denna gång. Nu slutade vi tvåa och får hemmaplansfördel i första kvalrundan.

Åstorp/Kvidinge startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Jonathan Rosengren tidigt i perioden.

Åstorp/Kvidinge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 0-5 och ställningen efter två perioder var 0-7.

Hovshaga hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 men Åstorp/Kvidinge kunde hålla undan och vinna matchen med 8-3.

Fabian Hansson gjorde två mål för Åstorp/Kvidinge och två assist och Jonathan Rosengren stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Hovshaga med 36–26 och Åstorp/Kvidinge med 37–29 i målskillnad.

Det här betyder att Hovshaga slutar på tredje plats, och Åstorp/Kvidinge på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren

Den här artikeln handlar om: