Gävle GIK vann mot IBK Dalen

Gävle GIK:s seger spiken i kistan för Dalen – som åker ur serien

Dalen åker ur Superligan herr. Det står klart efter en ny förlust, 3-5 (2-1, 1-3, 0-1), borta mot Gävle GIK.

Dalen startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Daniel Sonidsson och Felix Forslund innan Gävle GIK svarade och gjorde 2-1 genom Simon Cederström.

Gävle GIK gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2.

Dalen reducerade dock till 4-3 genom Oliver Forslind med 3.57 kvar att spela av perioden.

14.29 in i tredje perioden nätade Gävle GIK:s Simon Cederström ännu en gång på pass av Alexander Larsson och ökade ledningen. Cederström fullbordade därmed Gävle GIK:s vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Noterbart är att Gävle GIK:s Simon Cederström stod för två mål och ett assist.

Gävle GIK har en seger och fyra förluster och 23–54 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Dalen har fem förluster och 25–49 i målskillnad.

Gävle GIK slutar därmed på 14:e plats i Superligan herr.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö