Lund Elit förlorade mot Endre

Endre slutspelsklart efter seger mot Lund Elit

Det blev 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) för Endre mot Lund Elit på bortaplan. Därmed har laget säkrat en plats i slutspelet.

Lund Elits tränare Jörgen Hammer:

– En otroligt jämn match där de gör 2-2 med en sekund kvar i andra. Om dem inte gjort det tror jag dem hade haft svårt att vinna mot oss. Nu står det 2-2 när de gör ytterligare ett mål när 1,5 minuter återstår. Vi försöker forcera in mål i 6-5 men de slår en långboll som går in i mål. Tråkigt men vi kom inte riktigt upp i nivå idag. Nya tag nästa vecka.

Segern var Endres fjärde på de senaste fem matcherna.

Lund Elit började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.11 slog Emelie Rosenqvist till på pass av Isabell Holm.

Efter 14.16 i andra perioden slog Tilde Hållstam till, framspelad av Elin Roos och kvitterade för Endre.

Lund Elits Minna Karlsson gjorde 2-1 efter 18.13 på pass av Emma Heander.

Endre kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden när Stina Ander hittade rätt framspelad av Ellen Bäckstedt.

Tredje perioden var länge mållös. Endre gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål på 1.17 i slutet av perioden av Ellen Bäckstedt och Ella Johannesson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med sju sekunder kvar att spela.

Med en omgång kvar är Lund Elit på åttonde plats i tabellen, medan Endre är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 18 mars 14.00, har Lund Elit IBF Falun borta i Guide Arena, medan Endre spelar hemma mot Täby.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama