Malmö FBC förlorade mot Thorengruppen

Thorengruppen utklassade Malmö FBC på bortaplan

Thorengruppen dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Malmö FBC i Superligan dam med hela 11-4 (3-1, 3-1, 5-2).

– Vi gör en helt okej match men släpper till några för enkla mål på spelvändningar för att jag ska vara helt nöjd med prestationen, tyckte Malmö FBC:s tränare Patric Johansson, efter matchen.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg:

– Vi börjar inte matchen så bra, spelet svänger fram och tillbaka på grund av bolltapp som vi borde kunna undvika. Lovisa Hedin gör en väldigt bra match i målet vilket håller siffrorna nere. Under andra halvan av matchen tar vi över och lyckas göra några riktigt snygga mål. Vi är fortsatt bra i powerplay också där vi gör två mål på två försök.

I första perioden var det Thorengruppen som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Thorengruppen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-6.

Thorengruppen startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 2-7 till 2-8. Malmö FBC fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Thorengruppen som drog ifrån igen. Laget gjorde tre mål på tre minuter och vann med 11-4. Malmö FBC hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-11.

Thorengruppens Emelie Wibron stod för tre mål och två målgivande pass och Oona Kauppi gjorde tre mål. Malmö FBC:s Rebecca Mårtensson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Malmö FBC har en vinst och fyra förluster och 18–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Thorengruppen har fyra vinster och en förlust och 37–13 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Malmö FBC på nionde plats i tabellen, och Thorengruppen leder serien.

Nästa motstånd för Malmö FBC är Pixbo Wallenstam. Thorengruppen tar sig an Kalmarsund borta. Båda matcherna spelas lördag 11 mars 15.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund