Karlstad IBF förlorade mot Lund Elit

Straffar avgjorde för Lund Elit i bortasegern mot Karlstad

Karlstad mötte Lund Elit borta i en match i Superligan dam som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Emma Heander blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Lund Elits tränare Jörgen Hammer tyckte till om matchen:

– En match där vi inte är med i början, men sedan tar det fart och vi växlar upp och tar över lite av spelet. En jämn match sammanlagt med en del målchanser vilket båda lagen har svårt att göra mål på. Att vi sedan tar 2 poäng var väldigt viktigt för vår fortsatta jakt på ett slutspel.

Den första perioden slutade 0–0.

Det var först 11.12 in i andra perioden som Karlstad tog ledningen genom Frida Swahn framspelad av Alexandra Terner.

3.38 in i tredje perioden nätade Lund Elits Hilda Hammer framspelad av Emma Heander och kvitterade.

I straffläggningen var det Lund Elit som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Emma Heander för.

Karlstad har en vinst och fyra förluster och 22–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lund Elit har två vinster och tre förluster och 14–20 i målskillnad. Det här var Karlstads sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lund Elits femte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Karlstad på tolfte plats i tabellen, medan Lund Elit är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 11 mars. Då möter Karlstad Åkersberga IBF i Österåkers Multiarena 14.00. Lund Elit tar sig an Endre hemma 17.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad