Pixbo Wallenstam vann mot Nacka Wallenstam

Pixbo Wallenstam vann med 7-6 hemma mot Nacka Wallenstam

Det blev en uddamålsseger för Pixbo Wallenstam i matchen mot Nacka Wallenstam i Superligan dam på söndagen. Laget vann med 7-6 (3-2, 3-2, 1-2) hemma i Wallenstam Arena.

Nacka Wallenstams assisterande tränare Gustav Hellgren tyckte så här om matchen:

– En sur torsk där vi gör en riktigt bra match mot ett riktigt bra lag. Vi får tyvärr målen emot oss i fel lägen vilket gör att vi får jobba i uppförsbacke. Tjejerna gör en riktigt bra insats över 60 minuter även om det är surt att komma iväg med noll poäng. De kan vara stolta och hålla huvudet högt på bussresan hem.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Pixbo Wallenstam var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Pixbo Wallenstam ökade ledningen till 7-4 genom Emma Stenberg efter 10.04 i tredje perioden.

Erica Klevbo och Philippa Blom reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 7-6 kom inte Nacka Wallenstam.

Philippa Blom gjorde fyra mål för Nacka Wallenstam och Erica Klevbo stod för ett mål och två målgivande pass. Pixbo Wallenstams Moa Andersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Pixbo Wallenstam har fyra segrar och en förlust och 25–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nacka Wallenstam har fem förluster och 16–29 i målskillnad. Det här var Pixbo Wallenstams femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nacka Wallenstams sjätte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Pixbo Wallenstam på andra plats i tabellen, och Nacka Wallenstam är på 13:e plats.

Pixbo Wallenstam tar sig an Malmö FBC i nästa match hemma lördag 11 mars 15.00. Nacka Wallenstam möter samma dag 16.00 Västerås Rönnby hemma.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger